Connect with us
Întâmpinarea Domnului este o sărbătoare prăznuită pe 2 februarie. Ce nu este bine să faci pe 2 februarie, trdiții și obiceiuri.

Stil

Întâmpinarea Domnului, sărbătoare mare pe 2 februarie. Ce NU este bine să faci

Întâmpinarea Domnului este prăznuită de creștini la 40 de zile de la Crăciun, pe 2 februarie. În credința populară această zi mai este cunoscută sub denumirea de „Ziua Ursului”.

Întâmpinarea Domnului- TRADIȚII și OBICEIURI

În această zi de sărbătoare, copiii erau unși cu grăsime de urs. Potrivit tradiției, prin acest obicei se credea că puterea acestui animal era transferată asupra copiilor. Bolnavii erau tratați în această zi prin afumare cu păr de urs.

Potrivit tradiției, dacă în aceasta zi este soare, ursul iese din bârlog și, văzându-și umbra, se sperie și se retrage. Astfel, el prevestește prelungirea iernii cu încă 6 săptămâni.

De cealaltă parte, dacă în această zi cerul este înnorat, ursul nu-și poate vedea umbra și rămâne afară. În acest caz, potrivit tradiției, el prevestește venirea primăverii.

Ce NU este bine să faci de Întâmpinarea Domnului

1. Nu se consumă miere. În Ziua Întâmpinării Domnului se spune că nu este bine să se consume miere. Acest obicei este considerat o ofensă la adresa muncii ursului.

2. Nu se muncește. În data de 2 februarie este cruce roșie în calendarul ortodox. Astfel, în această zi nu este bine să muncești. tradiția spune că dacă te ocupi de treburile gospodărești atragi furia ursului.

3. Nu uita de prieteni și apropiați. Tradiția spune că în Ziua Întâmpinării Domnului, femeile de la țară se adunau pentru a vorbi. Astfel, astăzi nu este bine să te cerți. Este ziua în care tinerii este bine să se întâlnească, prietenii să se revadă. Acest obicei ajută la menținerea relațiilor între apropiați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top