Connect with us

Stil

Care este diferența de vârstă ideală într-o relație

Potrivit specialiștilor, relațiile în care există o diferență de vârstă între parteneri sunt mai serioase și au mai multe șanse să reziste probei timpului. Femeia este cea care trebuie să fie mai tânără decât bărbatul. Diferența de vârstă ideală într-un cuplu este 4 ani și 4 luni.

Femeile preferă un partener cu trei și până la șase ani mai în vârstă decât ele, reiese dintr-un sondaj realizat de site-ul Confused.com. Doar 1% dintre doamne cred că o relație în care bărbatul este mai tânăr, are șanse de reușită.

Pe de altă parte, nici bărbații nu cred în parteneriatele cu femei mai mari decât ei. Doar 2% dintre domni consideră ca fiind ideală o relație cu o femeie mai în vârstă.

În general, femeile sunt deschise și la relații în care diferența de vârstă este mult mai mare. Totuși, în multe dintre aceste cazuri, ele recunosc că au făcut o asemenea alegere din considerente financiare și că nu cred într-un parteneriat de durată cu o asemenea persoană.

Avantajul unei diferențe de vârstă mari este experiența partenerului

În opinia participanților la studiu, principalul beneficiu care reiese dintr-o diferență mai mare de vârstă între parteneri, este acela că poți învăța din experiența bărbatului.

Dintre cuplurile de vedete în care există o diferență sesizabilă de vârstă, relația dintre Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones este considerată a fi ideală. Zeta-Jones este cu 25 e ani mai tânără decât Douglas. Pe locul doi în topul diferențelor se clasează Harrison Ford și Calista Flockhart, actriţa fiind cu 22 de ani mai tânără.

„Există tot mai multe cupluri în care diferenţa de vârstă este mare, iar motivul este că oamenii sunt mai toleranţi. Cuplurile pot avea relaţii trainice indiferent de vârstă şi sex, însă o diferenţă prea mare de vârstă între cei doi poate crea ulterior probleme ce nu sunt luate în calcul de la bun început“, este de părere Julia Cole, consilier în probleme de cuplu citat de cotidianul „Daily Mail“.

Citește și: Moduri în care banii vă pot distruge relația

Pentru a avea o relație trainică, Cole le recomandă cuplurilor în care diferența de vârstă este mai mare de 10 ani, să comunice cât mai mult. Ei trebuie să vorbească deschis despre așteptările pe care le au, despre planurile de a avea copii, dar și despre modul în care vor gestiona comentariile rudelor și prietenilor.

O diferență de vârstă considerabilă nu este un impediment atât timp cât cei doi reușesc să-și satisfacă nevoile emoționale, sexuale și afective. Asta se poate întâmpla și dacă partenerii nu au aceleași preocupări, însă relația se va strica dacă partenerii pică pradă prejudecăților societății.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top