Connect with us
Ce ți se întâmplă când dormi. 9 schimbări incredibile care au loc fără să ai habar

Stil

Legătura dintre somn și greutate. Ce spun specialiștii…

Numărul orelor de somn îți afectează apetitul, spun specialiștii. Sunt foarte multe persoane care din numeroase motive nu dorm suficient. Turele de noapte, copiii, depresia, anxietatea se află printre ele. Dar ce se întâmplă dacă ne privăm corpul de somnul atât de necesar? Desigur, suntem obosiți, iritați. Însă acestea nu sunt singurele efecte secundare ale lipsei somnului. De asemenea, pot să apară și probleme legate de greutate.

Somnul și greutatea. Care este legătura?

Dacă nu dormi atât cât ai nevoie, ți se va face foame. Drept urmare, vei mânca mai mult decât în mod obișnuit. Conform unui studiu în timpul căruia oamenii au dormit numai patru ore, se pare că aceștia au consumat consumat mai multă mâncare, care le-a adus aproximativ 385 de calorii în plus. Mult! Din acest motiv, numărul persoanelor care au probleme cu greutatea în plus va crește.

De asemeena, este curios și ceea ce mănâncă oamenii care dorm puțin. Ei nu aleg mâncare sănătoasă, ci optează pentru alimente cu un conținut caloric ridicat. Vorbim despre junk food și altele asemena. De asemenea, ei simt nevoa să consume zahăr, care nu este deloc prietenos cu silueta. Și nici sănătos. Nici orele la care mănâncă nu sunt potrivite. Mulți nu pot aștepta micul dejun și, la orele 3 sau 4 dimineața preferă să mănânce ceva. O salata sau un fel de mâncare pregătit acasa? Rareori acestea se numără printre alegerile lor.

CITEȘTE ȘI: Cum să adormi repede. Tehnica 4-7-8 îți asigură un somn liniștit

Care este explicația? Se pare că au loc schimări în corpul celor care ajung de la sapte sau opt ore de somn la numai patru ore. Organismul acestora va metaboliza mai greu glucoza. Corpul va simți că nu beneficiază de suficientă glucoză, deci apare senzația de foame.

Concluzia este că lipsa somnului ne face să mâncăm mai mult. Și așa apar problemele cu greutatea, cu care se confruntă numeroase persoane. De aceea este necesar să ne asigurăm că dormim suficient. Efectele lipsei somnului se resimt puternic asupra organismului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top