Connect with us

Stil

Maine, romanii sarbatoresc un sfant care a trait 105 ani!

Crestin-ortodocsii il serbeaza maine pe unul dintre cei mai cunoscuti sfinti, Sfantul Cuvios Teodosie cel Mare, care a trait in smerenie timp de 105 ani.

A renuntat la viata lui complezenta de la o varsta frageda si s-a refugiat in viata monahala, calatorind la Ierusalim. S-a nascut in Capadocia si a fost binecuvantat de Sfantul Simeon Stalpnicul. A devenit rapid o figura importanta pentru biserica insa nu i-au placut laudele si a fugit de acestea ascunzandu-se intr-o pestera.

CITESTE SI: DESCOPERIRE INMARMURITOARE A CELOR DE LA FISC INTR-UN CLUB DE FITE DIN MAMAIA

3 MAI – ROMANII SERBEAZA UN SFANT IMPORTANT. Oamenii insa l-au dorit in mijlocul lor, iar pentru cei saraci acesta a ridicat o manastire ca o cetate, cu patru biserici si locuinte speciale pentru preoti si calugari.

Sfantul Teodosie nu a mancat deloc paine vreme de 30 de ani, tinand un post crud. S-a hranit doar cu legume si ierburi salbatice mai bine de un sfert de secol si era foarte apropiat duhovniceste de Sfantul Sava cel Sfintit. Acesta a plecat in Ceruri la varsta de 105 ani, in anul 529.

In afara de Cuviosul Teodosie, maine se mai sarbatoresc si Sf. Cuv. Irodion de la Lainici, Sf. Mc. Timotei si soti sa Mavra, Sf. Mc. Diodor si Rodopian, diac.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top