Connect with us

Stil

Oras PARALIZAT. Unde are loc cea mai mare aglomeratie pe continentul african

Cel mai aglomerat oras african este Lagos (Nigeria). Aici, traficul presupune un adevarat stil de viata. Simpla iesire in oras trebuie programata mai ceva ca vizita la dentist.

20 de milioane de oameni traiesc in acest oras, oameni care trec unul pe langa altul zi de zi. Pana si pe cele mai nesemnificative artere trebuie sa iti iei o punga de oxigen, caci biciclistii, motociclistii si taxiurile fac coloane bara la bara, inghesuite precum sarmalele.

CITESTE SI: Papa Francisc denunta practicile unor firme: „ESTE O NEDREPTATE SOCIALA”

CITESTE SI: CNN, dat in judecata de un celebru fotbalist. Pentru ce au folosit jurnalistii fotografia acestuia

O ploaie in Lagos este un calvar pentru cetateni, indiferent care este mijlocul de locomotie ales. Cea mai mare aglomeratie are loc in jurul orei 15, cand oamenii se intorc de la munca.

Faptul ca Lagos este un oras foarte indesat reprezinta o mare problema pentru guvernul nigerian. Aglomeratia este asociata de expertii guvernamentali cu posibilitatea de infaptuire mai usor a crimelor organizate, de la furturi pana la violuri si alte infractiuni.

aglomeratie-1

Autoritatile locale din Lagos nu au suficient efectiv de politie pentru a interveni in cazul unei rebeliuni in masa, de pilda, mai ales ca de multe ori, pe cateva sute de metri, se misca zecii de mii de persoane intr-un minut.

Sursa foto: Reuters, Bloomberg

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top