Stil
Ouăle de Paște: 5 reguli de respectat pentru fierberea și vopsirea CORECTĂ
Sunt anumite reguli de care trebuie să ții cont atunci când fierbi sau vopsești ouăle de Paște. Iată care sunt acestea!
1. CUM ALEGI OUĂLE
Dacă vrei ca ouăle de Paște să fie vopsite bine, nu alege niciodată ouă cu coaja gălbuie sau portocalie ci pe cele albe. Vopseaua se prinde de până la 5 ori mai bine pe ouăle albe decât celelalte nuanțe mai închise.
2. CUM FIERBI CORECT OUL
Ouăle trebuie ținute la temperatura camerei înainte de a le băga în oală. Adaugă apă rece peste ele, sare și oțet. În momentul în care oul se învârte în olicioara ta, este clar că trebuie să îl scoți de pe aragaz deoarece s-a fiert.
3. CUM VOPSEȘTI OUĂLE
Niciodată, dar niciodată nu face greșeala pe care multe femei încă o mai fac! Nu fierbe ouăle în vopsea! Vopseaua se pregătește separat, iar ouăle trebuie să fie deja fierte pentru a fi vopsite.
4. CUM FACI OUĂLE DE PAȘTE SĂ LUCEASCĂ
Dacă ouăle tale sunt de un roșu perfect dar le lipsește strălucirea, folosește-te de puțină vată în care îmbibi ulei de floarea soarelui. Șterge ouăle cu vata cu ulei și vei vedea cum strălucesc pe urmă.
5. CUM FACI SĂ ȚINĂ VOPSEAUA
Dacă vrei ca vopseaua să nu se ducă după 24 de ore, ține ouăle în coji de ceapă, urzici, spanac sau frunze de măr sălbatic.
Articole similare