Pâinea te poate îmbolnăvi. Copiii sunt cei mai expuși pericolului

04.05.2017
Pâinea te poate îmbolnăvi. Copiii sunt cei mai expuși pericolului

Intoleranța la gluten mai este cunoscută și sub numele de celiachie sau enteropatia indusă de gluten. Copiii sunt cei mai afectați de această boală. Iată care sunt simptomele, mai ales că unele dintre ele sunt ieșite din comun și ar putea să îi inducă în eroare pe părinți.

Pâinea te poate îmbolnăvi. Copiii sunt cei mai expuși pericolului

Printre cele mai comune simptome ale celiachiei la copii se numără următoarele:

1. Apare diareea croncă. Problema persistă o lungă perioadă de timp, poate mai mult de 2 sau 3 săptămâni.

2. Problemele apar și la nivelul părului care devine uscat.

3. Scaunele copilului se modifică. Pe lângă faptul că devin mai dese, acestea au un aspect specific. Spre exemplu, sunt albicioase și decolorate.

CITEȘTE ȘI: Jocul sinistru care îi îngrozește pe părinți! Copii dau drumul la aragaz pentru a se transforma în zâne

CITEȘTE ȘI: Manual de utilizare pentru tatici: cum sa cumperi rochite pentru copii

4. Copilul refuză să mănânce. Nu va accepta alimentele care conțin gluten, dar nici pe celelalte.

5. Copilul nu poate acumula kilograme. Mai mult decât atât, micuțul poate să slăbească din cauza diareei și din cauza faptului că refuză să mănânce.

6. Copiii care suferă de celiachie au mâinile și picioarele subțiri. În schimb, abdomenul lor este mărit. În plus, pot să apară edemele pe membrele inferioare. Lucrul acesta se întâmplă deoarece corpul lor nu poate să absoarbă proteinele. Mai mult decât atât, se pot confrunta cu apariția sângerărilor mucoaselor și tegumentelor.

7. Un alt simptom atipic este reprezentat de tristețea copilului. Micuții care se confruntă cu această problemă sunt introvertiți, apatici și uneori pot chiar să devină agresivi.

Acestea sunt cele mai comune simptome ale celiachiei care apare mai ales în cazul copiilor. De aceea este bine ca părinții să le cunoască și să meargă la medic cu micuții pentru a ști ce este de făcut.