Connect with us

Stil

POVESTEA EMOTIONANTA A LUI TEDDY: Cel mai tanar donator de organe din lume

Cel mai tanar donator de organe are o poveste emotionanta. Parintii lui, britanicii Jess Evans si Mike Houlston au luat cu sufletul la gura o decizie ce s-a transformat intr-o premiera mondiala: au donat organele bebelusului lor unui strain, pentru a-i salva viata.

Jess stia ca unul din cei doi gemeni pe care avea sa ii nasca ar putea veni pe lume cu serioase probleme de sanatate. Teddy s-a nascut si a rezistat cateva minute, suficiente pentru ca organele lui sa fie donate unui strain, micutul transformandu-se in cel mai tanar donator de organe din lume. Parintii lui au luat aceasta decizie curajoasa cu mare dificultate, insa acum sunt multumiti pentru ca isi vor aminti de fiul lor ca de un erou.

CITESTE SI: ZUCKERBERG SIGUR RADE DE SIMONA GHERGHE! CE GAFA A FACUT!

Totul s-a petrecut acum un an, pe 22 aprilie 2014, scrie Daily Mirror. Cele 100 de minute pe care le-a trait eroul celor doi britanici raman memorabile pentru persoana caruia organele lui i-au salvat viata. In clipa respectiva, parintii bebelusului erau indurerati pentru ca stiau ca isi vor pierde copilul insa medicii au venit cu o propunere de pionierat: organele micutului sa fie donate unui om care poate fi salvat.

La trei minute dupa moartea sa, Teddy avea sa devina cel mai tanar donator de organe din Marea Britanie si din lume. „A trait si a muri ca un erou”, spune Mike, tatal copilului. Prin relatarea acestei povesti astazi, la un an de la acel evemiment care le-a marcat vietile, parintii eroului doresc sa atraga atentia ca bebelusul lor este un exemplu pentru toti cei care doresc sa salveze vieti donandu-si organele.

Cei doi au aflat in 2013 ca vor deveni parintii, dupa o noapte de amor petrecuta in Amsterdam. Insa euforia ca vor avea gemeni s-a transformat in tristete: unul din cei doi avea sa se nasca bolnav. Micutul, o avertizau medicii pe Jess, se nastea cu anencefalie, o boala teribila care nu ii permitea dezvoltarea normala a creierului si a cutiei craniene.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top