Connect with us
Medicii de familie au făcut o serie de recomandări românilor, pentru a trece peste iarnă fără probleme. Iată ce să nu faci în zilele geroase.

Stil

Recomandări de la medicii de familie: Ce să NU faci în zilele geroase

Medicii de familie și-au atenționat pacienții să rămână în casă în această perioadă și să îi contacteze dacă au probleme de natură medicală. Totodată, aceștia le transmit părinților să nu scoată din locuințe copiii mici, la temperaturi mai mici de -10 grade.

Medicii de familie au faăcut o serie de recomandări românilor, în această perioadă de viscol și zile reci.

„Pentru pacienţii cu boli cronice stabilizate care mai au medicaţie, vă recomandăm să vă reprogramaţi telefonic, pentru a evita să ieşiţi din case în situaţia dată”, anunţă medicii de familie prin Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF), conform news.ro.

În plus, cele două organizaţii le recomandă pacienţilor cu boli acute şi urgenţe minore să ia legătura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultaţiei.

Citește și: TRATAMENTE NATURISTE pentru RACEALA: Trei retete care te vor feri de boala!

„Medicul de familie va decide dacă este nevoie de solicitarea ambulanţei, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgenţă cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgenţe reale. Pentru orice sfaturi şi întrebări legate de starea de sănătate, nu ezitaţi să sunaţi la medicii dumneavoastră de familie care sunt la cabinete şi, acolo unde există, la centrele de permanenţă. Nu ieşiţi din casă decât dacă este absolut necesar, îmbrăcaţi-vă adecvat, protejaţi-vă extremităţile, hidrataţi-vă şi hrăniţi-vă corespunzător”, mai spun medicii de familie în atenţionarea către pacienţi.

Medicii de familie: Nu scoateți copiii mici din case!

Totodată, pacienţilor le este recomandat să utilizeze medicamente simptomatice din trusa de acasă, pentru situaţii uzuale, după ce se sfătuiesc cu medicii de familie, dacă este nevoie.

„De asemenea, vă recomandăm să nu scoateţi copiii mici din case la temperaturi exterioare sub minus zece grade. Pentru sindroame febrile sau alte situaţii în cazul copiilor, sunaţi-vă medicul de familie să decideţi împreună dacă este nevoie de accesarea serviciului de ambulanţă”, spun medicii de familie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top