Connect with us

Stil

S-a descoperit ce efect pozitiv are rețeaua Facebook asupra ta

Cercetătorii germani vin să îi contrazică pe toți cei care demonizează rețeaua de socializare Facebook. Aceștia au descoperit că cel mai activ site de socializare din lume este benefic pentru psihicul uman.

Leibniz Knowledge Media Research din Germania este un institut care se ocupă cu studierea omului din punct de vedere social și psihologic. Cercetătorii de la acest institut nemțesc au aflat că persoanele care văd postări fericite ale prietenilor de pe Facebook nu sunt nici pe departe triști ori deprimați sau invidioși, ci capătă automat o stare de bucurie.

Studiul a fost realizat pe 194 de utilizatori ai rețelei din Germania și a fost comparat cu un alt studiu realizat pe 207 utilizatori Facebook din Statele Unite ale Americii. Cei care au participat la studiu trebuiau să evalueze ce au văzut ultima dată când și-au accesat contul de Facebook: dacă le-a plăcut conținutul din News Feed, cât de apropiați erau de cei care postau evenimente fericite din viața lor etc.

Rezultatul i-a surprins pe cercetători: aceștia se așteptau ca utilizatorii să fie puțin invidioși pe succesul și viața ”perfectă” publicată pe Facebook a prietenilor, însă lucrurile nu au stat așa. Singurul sentiment de invidie pe care cercetătorii l-au observat a fost cel de invidie benignă, adică o invidie sănătoasă, pozitivă.

În urma acestei cercetări s-a ajuns la concluzia că invidia obișnuită nu asigură o viață fericită și este specifică persoanelor cu o scăzută stimă de sine.

Sursa foto: techcrunch.com

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top