S-a descoperit ce efect pozitiv are rețeaua Facebook asupra ta

24.06.2015
S-a descoperit ce efect pozitiv are rețeaua Facebook asupra ta

Cercetătorii germani vin să îi contrazică pe toți cei care demonizează rețeaua de socializare Facebook. Aceștia au descoperit că cel mai activ site de socializare din lume este benefic pentru psihicul uman.

Leibniz Knowledge Media Research din Germania este un institut care se ocupă cu studierea omului din punct de vedere social și psihologic. Cercetătorii de la acest institut nemțesc au aflat că persoanele care văd postări fericite ale prietenilor de pe Facebook nu sunt nici pe departe triști ori deprimați sau invidioși, ci capătă automat o stare de bucurie.

Studiul a fost realizat pe 194 de utilizatori ai rețelei din Germania și a fost comparat cu un alt studiu realizat pe 207 utilizatori Facebook din Statele Unite ale Americii. Cei care au participat la studiu trebuiau să evalueze ce au văzut ultima dată când și-au accesat contul de Facebook: dacă le-a plăcut conținutul din News Feed, cât de apropiați erau de cei care postau evenimente fericite din viața lor etc.

Rezultatul i-a surprins pe cercetători: aceștia se așteptau ca utilizatorii să fie puțin invidioși pe succesul și viața ”perfectă” publicată pe Facebook a prietenilor, însă lucrurile nu au stat așa. Singurul sentiment de invidie pe care cercetătorii l-au observat a fost cel de invidie benignă, adică o invidie sănătoasă, pozitivă.

În urma acestei cercetări s-a ajuns la concluzia că invidia obișnuită nu asigură o viață fericită și este specifică persoanelor cu o scăzută stimă de sine.

Sursa foto: techcrunch.com