Connect with us
ras

Stil

Tipuri de râs

Ultimele cercetări din domeniul sănătății au demonstrat că râsul ar putea fi cel mai bun medicament. Există deja clinici specializate pe terapie prin râs care tratează diferite boli mai mult sau mai puțin grave de la probleme digestive la insomnie.

Câteva beneficii ale râsului:

– scăderea presiunii arteriale până la valoarea normală

– eliminarea din organism a hormonilor stresului

– creșterea elasticității masei musculare

– râsul reactivează funcțiile imunitare ale organismului prin mărirea numărului de anticorpi

– declanșează producerea de endorfine

– râsul produce o stare generală de bine și bună-dispoziție la toate nivelurile organismului

CITEȘTE ȘI: CE FEL DE PERSOANĂ EȘTI ÎN FUNCȚIE DE GRUPA TA DE SÂNGE

De-a lungul timpului specialiștii în psihologie s-au concentrat să descifreze nu numai mecanismele neurologice care produc râsul, ci și diferitele forme de râs, semnificația acestora și efectele lor specifice. Astfel, s-a remarcat că există o mare diversitate de stări de ilaritate, de la cele care apar în momentele de criză până la acelea care exprimă o stare generală bună.

Iată care sunt tipurile de râs descoperite până acum:

  1. Râsul nervos – este provocat de teamă. Este un fel de supapă de evacuare a tensiunii psihice. Acest tip de râs nu trebuie oprit niciodată, pentru că, deși adesea se manifestă sub auspicii nefericite, are un rol de echilibrare psihică foarte important.
  2. Râsul sarcastic – folosește la ascunderea furiei. Apare mai ales la persoanele foarte voluntare și cu spirit dominator. Nu este deloc recomandabil, însă nici nu trebuie reprimat. Dacă vi se întamplă să râdeți în acest fel, încercați să transformați râsul într-un simplu zâmbet și veți vedea cum starea de spirit vi se va schimba.
  3. Râsul de negare – este un râs de neîncredere. Apare atunci când ni se aduce o laudă pe care n-o merităm, când ni se face o primisiune în care nu credem sau când cineva ne critică pe nedrept. Acesta este un reflex de apărare, permițându-ne să suportăm o încărcătură emoțională foarte mare, fără să suferim prea mult sau să cădem în depresie.
  4. Râsul plăcerii – constituie o formă de a comunica celor din jur starea noastră benefică. Din acest motiv, este extrem de molipsitor și de agreabil pentru cei care ne înconjoară.
  5. Râsul comic – este cea mai întâlnită formă de râs sănătos. Este caracteristic persoanelor care au un simț al umorului extrem de dezvoltat. Este un adevărat elixir de sănătate, la care putem apela oricând, el fiind cultivat cu precădere de către psihoterapeuți.

 

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top