Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică

18.04.2015
Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică

Uite ce păţeşti dacă stai lângă un fumător de ţigară electronică. În ultima vreme, mai multe studii au vrut să verifice dacă cele spuse de producătorii de ţigări electronice este adevărat. Astfel, cercetătorii din Norvegia au ajuns la diferite concluzii, care vin să contrazică afirmaţiile conform cărora aburul degajat de dispozitivele moderne nu ne afectează în vreun fel.
Mai exact, oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Sănătate Publică din Norvegia au declarat că fumatul pasiv de ţigară electronic este chiar dăunător, din cauza cantităţii mari de nicotină prezentă în acei aburi. Chiar dacă şansele de a dezvolta o formă de cancer din această cauză sunt foarte mici, cei care stau în prezenţa fumătorilor de folosesc o tigară electronic îşi pun sănătatea în pericol.

“Nu se cunosc efectele pe termen lung ale fumatului de ţigară electronic. Atâta timp cât un astfel de dispozitiv îţi permite să absorbi aceeaşi cantitate de nicotină precum o ţigară normal, efectele negative ale acestei substanţe vor fi aceleaşi. Fumătorii pasivi sunt la fel de afectaţi precum cei care stau pe lângă fumătorii de ţigări normale”, a declarat cercetătorul Camila Stoltenberg, coordonatorul studiului.

Fumatul ţigărilor electronice a născut o serie de controverse în ultimile zile, mai ales după ce o femeie a fost filmată în timp ce folosea un astfel de dispozitiv într-un autobuz din Bucureşti.