Connect with us

Stil

Uite cum alegi corect un pepene

Vara a început să încarce tarabele cu bunătăţi de sezon, motiv pentru care te sfătuim cum să alegi un pepene delicios, proaspăt cules.

Îi găsim pe toată durata verii, iar mulţi dintre noi îi consumă zilnic. Fie că optăm pentru cei verzi ori cei galbeni, pepenii sunt de departe cea mai bună variantă pentru a ne răcori, a scăpa de foame şi chiar de a slăbi. Cum îi alegem însă?

În primul rând trebuie verificat butonul unui pepene, adică partea care a stat pe pământ, căci acesta trebuie să fie cât mai mare şi de culoare galbenă.

Un alt truc prin care ne dăm seama că un pepene este copt fix cât trebuie este să batem în el cu degetul. Dacă sună a gol este ideal pentru mâncat.

Şi aspectul cojii ne ajută să deosebim un pepene copt de unul verde. Partea de la suprafaţă trebuie să fie cât mai mată, căci dacă luceşte înseamnă că produsul de pe tarabă a fost cules înainte de termen.

Un pepene copt şi zemos poate fi recunoscut şi dacă îl ţinem în mâini. Unul mare trebuie să fie şi greu, semn că a acumulat suficientă apă.

Dacă nu vrei să te păcăleşti atunci când cumperi un pepene trebuie să ai în vedere şi aspectul său uniform. Dacă acesta este rotund sau oval, însamnă că a avut suficient timp pentru a se dezvolta şi nu a fost cules când încă era necopt.

În final, albinele îţi pot spune dacă un pepene este copt sau nu. Caută mici înţepături în coaja acestuia şi dacă le găseşti, înseamnă că pepenele este perfect copt, căci a atras şi insectele cu savoarea sa.

Sursa foto lifehack.org

Continue Reading
You may also like...

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top