Connect with us
14 copii din Constanţa sunt suspectaţi de meningită virală

Știri

14 copii din Constanţa sunt suspectaţi de meningită virală

14 copii din Constanţa sunt suspectaţi de meningită virală, scrie news.ro.

Cadrele medicale constănţene au recoltat probe pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Aceste probe analizate urmează a confirma sau a infirma cazurile de meningită virală în următoarele zile.

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, între 1 şi 9 octombrie 14 copii s-au prezentat la spital cu suspiciune de meningită virală, starea lor de sănătate nefiind gravă.

Colegiul Medicilor din România, îngrijorat de situaţia care a dus la apariţia epidemiei de rujeolă

O fetiţă de 13 ani a murit după 68 de zile de post negru

Probele de la Cantacuzino vin săptămâna aceasta

Medicii au recoltat probe care au fost trimise la Cantacuzino, iar specialiştii din cadrul DSP Constanţa recomandă ca în toate unităţile şcolare triajul să fie efectuat cu maximă atenţie, iar micuţii suspecţi de meningită virală să fie trimişi la medicul de familie şi puşi în carantină.

Medicii constănţeni şi cadrele din învăţământ aşteaptă rezultatele de la Cantacuzino în decursul acestei săptămâni.

Meningita virală este cea mai frecventă şi nu prezintă simptome grave. Poate duce la febră şi frisoane şi afectează anual 80-92% dintre copii, printre aceştia figurând şi sugarii. Meningita poate fi viralizată prin mâncare, apă şi obiecte contaminate.

O formă mai severă de meningită este meningita bacteriană, cauzată de Neisseria meningitidis, meningococul, sau Streptococcus pneumoniae, pneumococul. Aceste bacterii sunt localizate la nivelul gâtului şi în nas, fără a provoca afecţiuni. Ele pot cauza meningită atunci când ajung în fluxul sanguin, susţin medicii.

Meningita cauzată de streptococ de grup B este semnalată mai ales în rândul nou-născuţilor, mai spun specialiştii. Meningita bacteriană este destul de rară, însă periculoasă pentru că poate fi transmisă prin intermediul secreţiilor nazale şi a salivei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top