35 de turiști blocați în Munții Gurghiu

18.03.2018
35 de turiști blocați în Munții Gurghiu

35 de turiști au rămas blocați în Munții Gurghiu din cauza vremii nefavorabile. Salvamontiștii au intervenit. Condițiile meteorologice au îngreunat acțiunea de salvare a turiștilor.

35 de turiști blocați în Munții Gurghiu

„Acţiunea este foarte dificilă din cauza condiţiilor meteo, a zonei în care se află grupul, necesitând mare atenţie din partea salvatorilor, dar şi o intervenţie foarte rapidă, ţinând cont că în grup sunt şi 16 copii”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont România – Dispeceratul Naţional Salvamont.

Din cauza evoluţiei şi condiţiilor meteo, în zona respectivă s-a depus un strat de gheaţă pe versanţi, iar turiştii nu au colţari şi piolet, care ar fi necesare pentru deplasarea în siguranţă a acestora. Din acest motiv, echipa de intervenţie, formată din şase salvatori montani din cadrul Salvamont Mureş, a decis să coboare persoanele aflate în dificultate cu tehnici de corzi.

Persoanele din grup nu au anunţat că au afecţiuni medicale, dar apropierea serii impune finalizarea acţiunii foarte repede, mai informează Dispeceratul Naţional Salvamont.

CITEȘTE ȘI: Vremea rea OPREȘTE decolările de pe OTOPENI – Când revine situația la normal

CITEȘTE ȘI: Fenomen extrem în București! Cum va fi vremea în perioada 18 – 24 martie 2018