Connect with us
A murit Puiu Gheorghe Dănilă, actorul din "Dumbrava minunată"

Știri

A murit Puiu Gheorghe Dănilă, actorul din „Dumbrava minunată”

Lumea artistică românească este în doliu după ce Puiu Gheorghe Dănilă s-a stins din viață. Actorul din Dumbrava minunată a lăsat în urmă o carieră remarcabilă. Vestea trecerii lui în neființă a fost dată cu mare tristețe de către colega lui, actrița Dorina Chiriac.

A murit Puiu Gheorghe Dănilă

Actorul Puiu Gheorghe Dănilă s-a stins în prima zi din luna martie și a lăsat în urmă multă lume îndurerată. El este cunoscut mai ales din pelicula Dumbrava minunată care a bucurat generații la rând. Actorul s-a stins la vârsta de 71 de ani. El a activat la Teatrul de comedie din București, iar colegii lui sunt în doliu acum. Puiu Gheorghe Dănilă a fost studentului marelui actor Octavian Cotescu.

A murit Puiu Gheorghe Dănilă, actorul din „Dumbrava minunată”

Mihai Bendeac a transmis un mesaj emoționant

Juratul de la iUmor a transmis un mesaj emoționant după moartea lui Gheorghe Dănilă.

„Gheorghe Dănilă sau nenea Puiu, un om cu care am împărțit scena în sute de seri jucând «Bani din cer», «A douăspezecea noapte», sau «Pălăria».

Un actor minunat cu o carieră superbă. Drum bun, nenea Puiu! Nu te vom uita…”, a scris Mihai Bendeac pe rețelele de socializare.

Vestea decesului a fost dată de către actrița Corina Chiriac.

„Dintotdeauna mare trist comediant, Puiu se mira mereu că îi vine a râde, părea flatat de darul veseliei, într-un mod unic, permis numai copiilor care descoperă stările cu uimire, roșind, fremătând. Puiu râdea mic, de parcă îl gâdila dinăuntru comedia, iar faptul că avea voie să râdă era o rară cutie cu cele mai fine bomboane de ciocolată. Cutia aia pe care o ascunzi pentru când ești singur, aștepți să fii singur ca să te poți bucura pe deplin. starea care nu poate, care nu trebuie a fi împărțită”, a scris actrița Dorina Chiriac, pe pagina ei de Facebook.

În mesajul ei de condoleanțe, actrița Corina Chiriac a spus că Puiu Dănilă avea candoare indiferent ce făcea sau ce zicea și că această candoare nu și-a pierdut-o niciodată. Tot Corina Chiriac a mai spus că al ei coleg a fost un trist comediant, omuleț frământat, care râdea adunat, chicotind.

În afară de rolul din Dumbrava minunată, Gheorghe Dănilă a mai contribuit în rolurile din ”Secretul lui Nemesis” (1985), ”Un oaspete la cină” (1987), „Legiunea Străină” (2008), ”La bani, la cap, la oase” (2010).

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top