Connect with us
A murit Vladimir Găitan. Cinematografia română este în doliu

Știri

A murit Vladimir Găitan. Cinematografia română este în doliu

Cinematografia română este în doliu după ce marele actor Vladimir Găitan a trecut în neființă. Decesul său s-a produs în seara zilei de marți, 10 noiembrie. Actorul avea 73 de ani și se chinuia de mai mulți ani cu o boală nemiloasă.

S-a stins marele actor Vladimir Găitan

Doliu în cinematografia română. Actorul Vladimir Găitan a pierdut lupta cu o boală necruțătoare care l-a chinuit mulți ani. A plecat dintre noi și a lăsat în urmă o carieră strălucitoare.

Decesul marelui actor a fost anunțat pe Facebook de către colegul său Vlad Rădescu. Vladimir Găitan s-a stins acasă, în sânul familiei sale.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris pe Facebook Vlad Rădescu.

Vladimir Găitan s-a născut pe 2 februarie 1947, în Municipiul Suceava și a fost un mare actor român. A fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

”A fost un om plin de umor, uneori poate prea sarcastic. De multă vreme ne spunea că simte că o să ne părăsească. A fost un mare actor, un profesionist,” a declarat la Realitatea Plus, actorul Valentin Teodosiu.

Vladimir Găitan își dorea să trăiască. Se lupta de câțiva ani cu un cancer nemilos, dar era un om atât de puternic și își iubea familia, încât nu concepea să părăsească această lume.

Într-un interviu de anul trecut, marele actor spunea că se simte bătrân și că își dorește să mai tragă de el 2, 3 ani, să de bucure de copii și de nepoți. Actorul era foarte mândru de copiii lui și de ce au realizat aceștia în viață.

El spune că atunci când vede că a mai păcălit viața cu un an, se simte de parcă fură fiecare an dintr-o bancă pe care reușește să o spargă.

Atât de mult iubea viața Vladimir Găitan. Se pare că cineva acolo sus a avut alte planuri cu marele actor, pe care l-a luat la Cer.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top