Știri

#ADFRSurvival: micro-granturi pentru artiști din industria cinematografică

Pe fond de epidemie de coronavirus, Asociația pentru Dezvoltarea Filmului Românesc – ADFR, se gândește la viitor și susține artiști independenți din industria cinematografică.

#ADFRSurvival: micro-granturi pentru artiști din industria cinematografică

Începând de vineri, ADFR va începe o sesiune de acordare de micro-granturi #ADFRSurvival care au o valoare totală de 3000 euro. Aceste granturi vor fi receptate de artiști independenți din industria cinematografică afectați de starea de urgență decretată.

Industria cinematografică din România nu este singura care a fost afectată de pandemia de COVID-19. Întreaga economie pare să fi intrat în colaps.

Micro-granturile sunt adresate talentelor emergente cu vârsta cuprinsă între 23-35 ani din departamente precum: regie, imagine, scenaristică, costume sau stenografie. Sunt incluși și actorii independenți care au vârste între 22-40 ani. Aceștia trebuie să fi avut cel puțin o colaborare în ultimele 12 luni.

Fiecare categorie va primi 3 micro-granturi de 500 euro fiecare, a menționat într-un comunicat de presă agenția AGERPRESS.

Aplicațiile pentru micro-granturi

Pentru a primi unul dintre micro-granturi artiștii, aplicanții trebuie să fie cetățeni de origine română, liber-profesioniști fără contract de muncă și să completeze un formular online. Acesta este disponbil la adresa: https://bit.ly/FormularADFRSurvival și apoi să trimită un email la office@romfilmdevelopment.org, cu titlul următor: „Documente_ADFRSurvival_NumeComplet”. Emailul trebuie să conțină o scrisoare de intenție, CV, un link către portofoliu și o declarație pe propria răspundere completată cu dată și semnată.

„În ultima perioadă, am observat cum măsurile de prevenţie se înăspresc şi cum panica creşte de la o zi la alta, mai ales printre prietenii şi cunoştinţele din domeniul cinematografic, o parte importantă a sectorului cultural. Mi s-a părut firesc să intervenim, ca asociaţie, cât ne permitem – aşa a apărut ideea micro-granturilor #ADFRSurvival. Cred că este nevoie de astfel de iniţiative, cu atât mai mult în astfel de situaţii excepţionale. Scopul ADFR a fost mereu acela de a sprijini industria autohtonă, iar acesta este doar un mod prin care ne ţinem de promisiune. Ne dorim să venim în ajutorul celor mai afectaţi şi vom încerca, în măsura posibilităţilor şi dacă va fi necesar, să revenim şi cu o a doua sesiune”, a declarat Laura Muşat, fondator ADFR.

Analiză aplicații

Aplicațiile vor fi analizate de o comisie formată din Laura Mușat – fondator ADFR, Alexandra Safriuc – coordonator masterclass-uri ADFR și co-fondator, Iulia Popovici – critic de film. Aceștia vor analiza toate informațiile din documente, urgența unei surse de venit, gradul de afectare a domeniului de activitate. Nu în ultimul rând va fi analizată măsura în care aplicantul își poate desfășura activitatea de acasă.

Contravaloarea micro-granturilor vine în sprijinul persoanelor care au nevoie de o sursă de venit. Aici nu intră proiectele care au nevoie de finanțare.

Beneficiarii vor fi anunţaţi la 1 mai printr-un email, dar şi pe pagina oficială de Facebook a ADFR-ului.

Micro-granturile vor fi acordate după ce se va semna un contract, dar nu mai târziu de data de 15 mai.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More