Lucrurile nu sunt deloc pozitive, pentru că bolnavii sunt tot mai mulți și toți sunt pregătiți pentru cele mai negre scenarii. Având în vedere că situația este tot mai dificilă, medicii intervin pentru a le atrage atenția oamenilor asupra gesturilor pe care le creed neimportante, dar care îi pot costa enorm de mult, ținând cont de vremurile în care ne aflăm. Astfel, medicul Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce nu este bine să ne salutăm cu ajutorul pumnului și care este riscul, deși nu ne atingem toată mâna.
Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre situația actuală din țara noastră. El a atras atenția asupra faptului că România trăiește cu adevărat o dramă, iar asta este adevărat, analizând ultimele cifre oferite de specialiști, referitoare la bolnavii cu Covid-19. Astfel, el a explicat că vrea să vadă cât mai puțini bolnavi le-a cerut românilor să fie precauți și responsabili, să evite cât mai mult infectarea lor și a familiilor, având în vedere că lucrurile par să scape de sub control.
Mai mult, el a atras atenția asupra unui obicei pe care îl au mulți oameni: salutul cu pumnul. Deși s-a renunțat la salutul cu mâna, pentru evitarea infectării, medicul Streinu-Cercel atenționează că este riscant și salutul folosinf doar pumnul, pentru că de aici și până la atingerea feței este doar puțin. El i-a sfătuit pe români să renunțe la acest obicei și să salute dând din cap sau ducând mâna la inimă, pentru că sunt transmise aceleași sentimente, vor obţine “acelaşi rezultat”.
“Aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume: avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat, pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas.”, a spus Streinu-Cercel.
La fel ca alți medici, Adrian Streinu-Cercel a avertizat că lucrurile se complică și va fi vai de capul nostru în scurt timp, când spitalele vor fi pline și, cel mai rău, nu va exista suficient personal specializat. El susține că ar trebui instruiți rapid și alți medici pentru a putea face față la Terapie Intensivă, atunci când va fi vorba de suprasolicitare.
Acest site foloseste cookies.
Read More