Social
Lucrurile scapă de sub control! Șase persoane au murit din cauza lipsei de locuri la ATI
Situația din România este foarte dificilă. În ultima perioadă, numărul de persoane infectate cu noul virus a ajuns chiar și la peste 10.000 pe zi, iar numărul deceselor a crescut și el considerabil. Mai mult, locurile la Terapie Intensivă sunt limitate sau chiar a fost depășită capacitatea maximă în unele spitale din țara noastră. Așa cum declarau mai mulți speciliaști, că vom ajunge în situația Italiei, când bolnavii nu vor maiputea fi tratați, se pare că cel mai negru scenariu s-a adeverit. Mai multe persoane au murit pentru că nu au mai avut loc la ATI.
Spitalele care tratează bolnavii cu covid-19 sunt pline
Situația din România este tot mai dificilă, după ce numărul de infectări cu covid-19 a crescut considerabil. În ultima perioadă, peate 10.000 de cazuri noi au fost identificate în fiecare zi, iar tot mai multe sun și decesele. În plus, spitalele care tratează pacienții în stare gravă sunt deja pline, motiv pentru care șase persoane au murit.
Medicul Virgil Musta a declarat că lucrurile scapă de sub control, deoarece spitalele sunt pline. Ieri, 9 noiembrie, specialistul a anunțat că mai multe persoane au murit în ultimele 24 de ore în spitalul din Timișoara pentru că nu au mai avut loc la ATI. De precizat că toate persoanele prezentau comorbidități.
”Suntem într-o situaţie dificilă, Terapia Intensivă deja de câteva zile nu avem loc şi pe Secţie avem cazuri foarte grave care la un moment dat există riscul ca în evoluţia lor să se decompenseze şi neavând terapie intensivă, nu putem să îi punem pe ventilaţie mecanică. Aşa că îi ţinem pe presiune ridicată de oxigen, dar, din păcate, nu este suficient. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineaţă, să decedeze peste 6 persoane.”, a declarat Virgil Musta.
Medicula a explicat că cei șase pacienți nu sunt primele cazuri care mor din lipsa paturilor și că numărul acestora poate crește, având în vedere că șansele de a tratare a bolnavilor în stare critică sunt tot mai mici, spitalele fiind pline de bolnavi în situații dificile. Dacă până acum, medicul era foarte oprimist și spera că lucrurile vor reveni la normal, acum se teme tot mai mult de faptul că România ar putea ajunge în situția Italiei sau a altor state puse greu la încercare de pandemie.
Șeful Secției de Boli infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara a mai mărturisit că există cazuri în care boala avansează atât de repede, încât pacienții nu mai apucă să fie tranferați la un alt spital, cu locuri disponibile, deoarece își pierd viața fulgerător.