Connect with us
Adrian Streinu Cercel: România va testa un vaccin împotriva coronavirusului

Știri

Adrian Streinu Cercel: România va testa un vaccin împotriva coronavirusului

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”,  Adrian Streinu Cercel, a confirmat faptul că România se află printre țările care vor testa un vaccin împotriva coronavirusului în perioada următoare. Vaccinul va fi adus din MArea Britanie peste o lună și va fi testat pe voluntari. Punerea sa pe piață ar putea dura mai bine de 6 luni.

Adrian Streinu Cercel: România va testa un vaccin împotriva coronavirusului

Vaccinul este testat în prezent în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie, însă va fi adus și în România într-o lună. Protocolul de colaborarea cu Marea Britanie a fost deja stabilit. Vaccinul va fi testat pe voluntari și este destinat persoanelor care nu au fost infectate până acum cu COVID-19.

„Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (…) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele”, a spus Streinu-Cercel.

Nelu Tătaru a vorbit și el despre acest vaccin, la o emisiune tv: ”Da, încep testări pe voluntari, pentru a vedea efectiv efectele imunizării. După testările care se fac, câteva luni, pe un eșantion respectabil de voluntari, apoi se poate pune pe piață un vaccin. Se urmăresc efectele secundare, reacțiile adverse.”

În 4-6 luni consideră Nelu Tătaru că va fi gata un vaccin disponibil pentru populație. ”Să ne gândim la sezonul toamnă – iarna viitoare” a spus secretarul de stat.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top