Connect with us
Atac terorist în urmă cu puţin timp. Sunt zeci de morţi şi răniţi

Știri

Alertă de atentat terorist în Australia

Autoritățile australiene au interceptat informații conform cărora un grup de simpatizanți ai ISIS ar pune la cale un atac. Din informațiile emise de cotidianul francez, Le Figaro, atentatul urma să aibă loc chiar în ziua de Crăciun în orașul Melbourne, unul din cele mai mari din Australia.

Alertă de atentat dejucată cu succes

Poliția de la Antipozi a reușit să identifice la timp complotul criminal care era pus la cale de 7 cetățeni australieni. Reprezentantul poliției din statul Victoria, Graham Ashton menționează că teroriștii urmau să țintească zone foarte populare și populate în perioada sărbătorilor. „Piaţa Federaţiei şi catedrala Sfântul Paul” erau numai două din obiectivele pe care aveau de gând să le atace.”

Același Graham Ashton explică pe larg ancheta și avertizează în legătură cu nivelul pericolului care crește vertiginos. „În aceste ultime două săptămâni am fost nevoiţi să desfăşurăm o anchetă legată de crearea a ceea ce noi credem că a fost un complot terorist. Credem că exista intenţia de a se comite un atac folosind metode multiple, probabil în ziua de Crăciun. Atacul trebuia să implice o explozie, folosirea de materiale explozive iar noi avem dovezi pentru a susţine acest lucru.”

Citește și: UPDATE: Principalul suspect al atentatului de la Berlin, ucis la Milano

Investigația polițiștilor a dus la arestarea a 7 persoane, din care 5 au rămas în detenție. O persoană are rădăcini egiptene în timp ce celelalte 4 sunt născute în Australia dar au origini în Liban.

Conform supozițiilor prezentate de autoritățile australiene, cei 5 s-au autoradicalizat cu ajutorul site-urilor de socializare. Acest trend capătă proporții îngrijorătoare pe toate meridianele lumii. Este deja celebru cazul tânărului craiovean care își mărturisea, fără probleme, afinitatea față de organizația Statul Islamic.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top