Connect with us
Analiza cutremurului care a zdruncinat România în dimineața zilei de astăzi sugerează faptul că nu există motive de îngrijorare.

Știri

Analiza cutremurului: „Nu avem de ce să ne facem griji”

Analiza cutremurului care a zdruncinat România în dimineața zilei de astăzi sugerează faptul că nu există motive de îngrijorare. Seismul a avut o magnitudine de 5,4 pe scara Richter și s-a simțit inclusiv în Moldova și Bulgaria.

Analiza cutremurului: „Putem sta liniștiți”

Seismologul Mihai Diaconescu, reprezentant al INFP (Institutul Național pentru Fizica Pământului) a comentat subiectul: „Cutremurul nu este îngrijorător. Seismul nu a fost unul mare. Deși acesta s-a resimțit destul de serios în casele oamenilor, îi îndemn să fie liniștiți deoarece astfel de mișcări tectonice sunt obișnuite pentru zona Vrancea. Cutremurul de la ora 5 dimineața nu a fost o replică pentru că el a avut alte caracteristici față de primul seism.”

Același Mihai Diaconescu menționează că ritmicitatea acestor fenomene este încă în parametri normali. „Zona Vrancea este una activă din punct de vedere seismic. La nivel statistic, anul acesta a avut mai puține cutremure decât precedentul. Singura diferență este că 2016 a avut două seisme cu magnitudine peste 5 grade. Totuși, repet, nu avem de ce să ne îngrijorăm.”

Citește și: Cutremur Romania, resimtit în București, Brasov și Chisinău 28 decembrie 5,4 grade pe Richter

Cutremurul de 5,4 grade pe scara Richter s-a resimțit destul de puternic în întreaga țară. Din fericire, nu s-au înregistrat pagube umane și nici materiale.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top