Connect with us
Angajări în MAI. Ce trebuie să știi dacă ești interesat de un post în Poliție

Știri

Angajări în MAI. Ce trebuie să știi dacă ești interesat de un post în Poliție

Se fac angajări în MAI. Ce trebuie să știi dacă ești interesat de un post în Poliție. Ministrul Afacerilor Interne a declarat că are în vedere rezolvarea problemei deficitului de personal din ministerul pe care îl conduce.

Angajări în MAI

Lucian Bode a spus că vor fi organizate concursuri într-un mod transparent la care să participe persoane bine pregătite, adică specialiști din surse externe. Ministrul Afacerilor Interne a declarat, într-o emisiune televizată, că este decis să dea drumul la concursuri și să elimine problema împuterniciților pe funcții.

Ministrul a mai precizat că are în vedere creșterea cifrelor de școlarizare în instituțiile de învățământ ale MAI

„În aceste condiții, deficitul de personal este unul major pe fiecare ramură în parte și putem acționa pe mai multe paliere. În primul rând, am finalizat un concurs pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților care îndeplinesc condițiile legale. Am avut peste 18.700 de solicitări pe 2.086 de poziții. Alt element pe care trebuie să îl luăm în calcul este creșterea cifrelor de școlarizare în toate instituțiile de învățământ ale MAI. Al treilea element este încadrarea specialiștilor din surse externe și limitarea cazurilor de ocupare a funcțiilor de conducere prin împuternicire”, a declarat Lucian Bode.

Angajări în MAI. Ministrul Lucian Bode a spus că marea problemă a unui sistem public este resursa umană și că MAI se confruntă de ani buni cu un deficit major de personal. Conform ministrului, cauzele acestui deficit sunt ieșirile din sistem, pensionarea într-un număr foarte mare și numărul mic de școlarizare în raport cu sistemul.

„Eu sunt conștient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea este insuficientă, neperformantă și are și probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat. (…) Noi ne confruntăm de ani buni cu un deficit major de personal, având două cauze majore: ieșirile din sistem, pensionarea într-un număr foarte mare, avem astăzi aproximativ 87.800 de pensionari în sistem, și numărul mic de școlarizare în raport cu sistemul. În ultimii cinci ani, au plecat 30.000 de persoane din sistem”, a declarat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că a semnat un ordin prin care mai multe structuri din minister au fost trecute în directa coordonare a ministrului.

Este vorba despre Corpul de Control, Direcția de Audit, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, structuri care erau coordonate de secretarul de stat responsabil cu ordinea publică, Bogdan Despescu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top