Connect with us
ANOFM a anunțat că în luna octombrie, 2.800 de absolvenți au intrat în câmpul muncii grație programului "Bursa locurilor de muncă".

Știri

ANOFM anunță că 2.800 de absolvenți au fost angajați în luna octombrie

ANOFM a anunțat că în luna octombrie, 2.800 de absolvenți au intrat în câmpul muncii grație programului „Bursa locurilor de muncă”. Astăzi, Agenția a publicat o statistică ce demonstrează că aproape 3.000 de absolvenți au fost angajați din octombrie până azi. Important de punctat este faptul că aceștia dețin o diplomă care să ateste finalitatea unui a numit nivel de educație.

Cea mai bine reprezentată categorie este a absolvenților de studii liceale sau postliceale. 1538 de astfel de persoane s-au angajat în intervalul menționat. 491 provin din filonul de pregătire profesională sau de ucenic, iar 261 au studii superioare.

ANOFM confirmă care sunt cele mai căutate job-uri

Separând aplicanții în funcție de studiile terminate (cu/fără studii superioare), analiza celor mai accesate locuri de muncă arată astfel. Cei fără studii superioare vizează în general posturi ca lucrător comercial (198), manipulant marfă (129), confecționer ansamblor articole textile (123). Alte job-uri sunt agent de pază și securitate (117), vânzător (85), ambalator manual (67). Cele mai puține locuri se regăsesc în domeniile de lăcătuș (59), zidar (58), casier (57), șofer (51).

În ceea ce privește sectorul aplicanților cu studii superioare, cele mai căutate job-uri sunt inginer în diferite ramuri de activitate (65) și economist (23). Inspector asigurări (16), consilier în diferite ramuri de activitate (15), tehnician în diferite ramuri de activitate (13). Zonele cel mai slab reprezentate sunt programator (8), farmacist (6), agent asigurări (6), agent vânzări (6), specialist marketing (6), agent servicii clienți (6).

Citește și:Se fac angajări. Posturi disponibile la mai multe companii, inclusiv la TVR

Orașele fruntașe

Pe lângă această categorisire bazată pe sectoarele de lucru, ANOFM a pus la punct un studiu ce vizează orașele unde locurile de muncă se ocupă cel mai ușor. Trebuie menționat că această analiză se referă strict la absolvenții de liceu/facultate. Așadar în top se aflămunicipiul București (481) și județele Constanța (250) Mureș (211). Alte orașe fruntșe sunt Iași (144), Gorj (140), Bacău (136), Maramureș (134), Bihor (126), Timiș (110) și Suceava (94).

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top