Connect with us
Anunțul momentului pentru toți românii. Ce restricții se ridică după 15 mai

Știri

Anunțul momentului pentru toți românii. Ce restricții se ridică după 15 mai

Vești noi pentru români: premierul Ludovic Orban a venit cu un anunț de ultim moment în ceea ce privește ridicarea restricțiile impuse. Acesta a oferit informații noi despre completarea declarației pe propria răspundere.

Anunțul momentului pentru toți românii. Ce restricții se ridică după 15 mai

Ludovic Orban, premierul României, a declarat joi că odată ce se va ridica restricția de deplasare, românii nu vor mai trebui să completeze declarația pe propria răspundere. Români se vor putea deplasa, dar vor trebui să respecte anumite reguli.

„Deocamdată, e sigur că se va întâmpla ceea ce a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, şi anume vor fi ridicate restricţiile de circulaţie. Adică, românii nu vor mai trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere, nu vor mai fi obligaţi să iasă din case numai pentru motivele care au fost în ordonanţele militare, vor putea să se deplaseze, sigur, respectând regulile de a nu crea mulţimi.

Adică, în spaţiul public să nu fie mai mult de 3 persoane care să se adune, astfel încât să evite cât mai mult contactul fizic”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit despre reluarea activităților economice care au fost afectate de criza pandemică. Conform premierului, guvernanții în prezent efectuează analize pe fiecare domeniu au economiei.

„În funcţie de această analiză, se va lua o decizie când se va renunţa la restricţia respectivă, deocamdată nu s-a anunţat nimic. Ce v-am spus este că suntem în analiză, că pregătim un plan, că vom anunţa orice ridicare de restricţii cu o perioadă de timp înainte şi că fiecare ridicare de restricţie va fi însoţită de un plan de măsuri aferente, de reguli care vor trebui respectate, după momentul ridicării restricţiei respective,” a adăugat Orban.

Important este faptul că fiecare restricție care va fi ridicată va fi anunțată din timp și cetățenii vor știi ce au de făcut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top