Connect with us

Externe

Atac terorist la Hotelul Intercontinental

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental. Aceştia au început să tragă asupra persoanelor aflate în clădire.

Totul a fost făcut public de o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP.

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime însă a precizat că „atacul este în curs de desfăşurare”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.

Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Atac terorist la Hotelul Intercontinental din Kabul

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

„Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre. Asiguraţi-vă că ajutorul ajunge rapid”, a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei.

Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

O conferinţă privind prezenţa şi investiţiile chineze în Afganistan a avut loc sâmbătă dimineaţă în incinta hotelului.

Citeşte şi Jandarmeria, precizări de ultim moment. Arme albe descoperite la proteste

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, face precizări oficiale după incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi.

Aproximativ 15.000 de persoane protestează în centrul Capitalei sâmbătă seara, în special împotriva puterii politice și a modificării legilor justiției.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase.Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare.

Arme albe găsite de jandarmi la protestele din Piața Universității

„Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață.

„În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.

Știri asemănătoare pe tema Proteste ianuarie 2018

VIOLENŢE între protestatari şi jandarmi. Protestatarii au demontat gardurile de protecţie

Proteste ianuarie 2018: Peste 3.000 de oameni protestează la Cluj; la Timişoara protestatarii au dus “caracatița corupției”

Proteste ianuarie 2018: Protestatari din Sibiu, Timișoara sau Suceava au venit cu trenul la București

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top