Connect with us
Cumplitul atentat terorist comis in Bagdad a ajuns la 250 de morti. Este cel mai sangeros act de terorism din ultimii 13 ani.

Știri

Atentat in Bagdad. Peste 250 de oameni au murit!

Un atentat terorist a avut loc in Bagdad in noaptea de sambata spre duminica. O masina capcana, amplasata chiar in cartierul Karrada a explodat chiar inainte de sfarsitul Ramadanului. Foarte multi oameni iesisera la cumparaturi in momentul in care automobilul a explodat.

Bilantul initial anunta un numar de 83 de morti (Mai multe detalii aici!), insa foarte multi dintre cei raniti au incetat din viata in ultimele zile. Vestile sunt tragice, intrucat autoritatile irakiene se asteapta ca numarul victimelor sa mai urce.

Atentatul, revendicat de gruparea terorista, Statul Islamic, este cel mai sangeros din ultimii 13 ani. Atacul cu masina capcana vine la scurt timp dupa ce armata irakiana reusise sa elibereze orasul Fallujah.

Citeste si: Atentat terorist langa aeroport, cu doua masini-capcana

Lumea musulmana a fost lovita de mai multe atentate teroriste in luna Ramadanului, cea mai importanta perioada pentru islamism. Arabia Saudita a cazut si ea prada gesturilor teroristilor, iar nu mai putin de trei atacuri comise de atentatori sinucigasi s-au produs in acest stat in ultimele 48 de ore.

Cel mai grav a avut loc la Medina, chiar langa Moscheea Profetului Mohammed, locul unde se afla ingropat acesta.

Atentatul terorist a fost comis de un barbat care a incercat sa intre in moschee, insa nu a reusit. El si-a detonat incarcatura explozibila pe care o avea asupra sa intr-o parcare. Patru persoane au murit, fiind vorba de agenti de securitate care se aflau in proximitatea lacasului de cult. Medina este al doilea loc sfant din lumea islamica, dupa Mecca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top