Connect with us
Au fost anunțate primele măsuri valabile după 15 mai. Declarația ar putea rămâne și se vor da în continuare amenzi

Știri

Au fost anunțate primele măsuri valabile după 15 mai. Declarația ar putea rămâne și se vor da în continuare amenzi

După 15 mai, starea de urgență va fi înlocuită de starea de alertă. În aceste context, se vorbește despre o relaxare a restricțiilor impuse de autorități precum deplasarea, reluarea anumitor afaceri sau necesitatea declarației pe propria răspundere. În plus, anumite activități fizice ar putea fi reluate, însă oamenii vor trebui să fie atenți la respectarea tuturor normelor de protecție. Marcela Vela a vorbit despre primele măsuri valabile de la 15 mai, dar și despre transmiterea lor către cetățeni.

Au fost anunțate primele măsuri valabile după 15 mai. Declarația ar putea rămâne în vigoare

Marcel Vela a declarat că, în ciuda ipotezelor care circulă printre cetățeni, nu a fost adoptată până acum o decizie în ceea ce privește deplasarea fără declarație pe propria răspundere. În plus, le-a transmit cetățenilor că încă există discuții în cazul liberei deplasări în afara localității. Astfel, oamenii ar putea părăsi localitatea din care provin doar cu un motiv bine întemeiat.

De altfel, ministrul a anunțat că măsurile adoptate vor fi însoțite și de sancțiuni, în cazul în care acestea nu vor fi respectate.

Încă nu s-a decis final dacă dispar declarațiile pe propria răspundere şi în ce condiţii. Se va putea părăsi localitatea în anumite condiţii, care vor fi precizate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Încă discutăm dacă va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere”, a anunțat ministrul de Interne. Măsurile vor avea şi sancţiuni, în baza legilor care sancţionează nerespectarea măsurilor introduse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Cei care protejează sănătatea oamenilor nu mai au instrumente coercitive.”, a mai spus ministrul Vela.

Ministrul de Interne a comunicat că firmele cu mai mult de 50 de angajați vor trebui să-și decaleze programul. Astfel, angajații vor lucra în ture, ceea ce va însemna atât scăderea riscului de infectare, cât și evitarea presiunii asupra mijloacelor de transport.

De altfel, angajaților din toate domeniile le va fi verificată temperatura înainte de a intra la locul de muncă. În plus, saloanele de înfrumusețare vor trebui să acorde o atenție deosebită modului în care își vor organiza programările. De altfel, zona de lucru va fi dezinfectată constant.

Marcel Vela a declarat că planul ce include măsurile valabile după 15 mai va fi publicat azi, 9 mai, în Monitorul oficial.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top