Connect with us

Știri

AVERTISMENT PENTRU ROMÂNIA. Țara noastră este expusă la…

Un cunoscut analist din străinătate a lansat un avertisment fără precedent care vizează România. George Friedman a vorbit despre conjurația politică și militară a momentului și nu are vești tocmai plăcute despre țara noastră.

„Pentru Statele Unite, două sunt țările care contează când vine vorba de contracararea Rusiei: una e Polonia, cealaltă e România. Acum, cu evenimentele din Turcia, România e și mai importantă. E de o importanță crucială pentru Statele Unite”, a spus George Friedman la Digi 24.

„În mod cert, România este o țară foarte proamericană. Cred că e pentru că e interesul său național. România e expusă pe frontul estic, Moldova se confruntă cu presiuni din partea rușilor. Celelalte țări pot oferi o susținere economică, dar numai Statele Unite oferă informațiile și resursele militare pe care România trebuie să le aibă pentru a rămâne liberă”, a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Ce i-a promis Trump lui Iohannis că va face pentru România

CITEȘTE ȘI: Declarațiile cutremurătoare ale româncei rănite în atentatul de la Stockholm: „Credeam că izbucnește războiul”

„Aveți de-a face cu probleme care vin din două direcții: România se confruntă cu rușii, care sunt o putere în declin. Vă confruntați, de asemenea, cu turcii, care sunt o putere în ascensiune. Asta vă face importanți pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasă în care să trăiești”, a mai spus fondatorul Geopolitical Futures și Stratfor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top