Categorii Știri

UPDATE AVION PRABUSIT IN MARE. IPOTEZA ATENTATULUI NU ESTE EXCLUSA!

Update, 20:00: Avionul companiei aeriene din Egipt avea la bord 66 de persoane şi a fost localizat in apropierea insulei Karpathos, din Grecia. Oficialii egipteni spun ca exclud posibilitatea unei defectiuni tehnice si merg mai degraba pe ipoteza unui atac terorist.

Update, 16.00: Au fost gasite posibile resturi ale avionului, la 50 de mile marine de sudul insulei Karpathos. O fregata greceasca a gasit doua bucati mari pe mare.

UPDATE, 15.00: Nu a fost gasita epava avionului, a anuntat Ministerul Apararii al Greciei. De asemenea, el a precizat ca avionul ar fi facut doua manevre bruste chiar inainte de prabusire.

AVION DISPARUT. Un avion al companiei Egyptair a disparut de pe radar azi dimineata. Acesta pornea de la Paris spre Cairo. Autoritatile au aflat intr-un tarziu ca aeronava s-a prabusit in largul insulei grecesti Karpathos.

AVION PRABUSIT IN MARE – Tot ce se stie pana acum

Zborul: MS804
Ruta: A decolat de la Charles de Gaulle Paris si trebuia sa aterizeze in Cairo
Avionul: A320 (avea 12 ani si 10 luni)
Compania aeriana: EgyptAir – a doua cea mai puternica companie aeronautica din Africa de Nord
Pasageri: 56 plus 10 lucratori (pilot, copilot plus personalul avionului): 30 egipteni, 15 francezi, 2 irakieni plus alti cetateni din Canada, Belgia, Arabia Saudita, Marea Britanie, Portugalia, Kuwait, Algeria, Chad si Sudan.
Pilotii: Nu au fost publicate numele lor, insa, potrivit EgyptAir aveau o experienta notabila: 6.275 ore de zbor, respectiv 2.766 de ore
Circumstantele disparitiei avionului: Nu se stie oficial ce a provocat prabusirea acestuia in mare, insa nu este exclusa varianta unui atac terorist

12:10 Printre pasageri se numarau un copil si doi bebelusi.

11:08 Seful guvernului egiptean nu exclude varianta unui atentat in privinta prabusirii avionului EgyptAir

10:07 Pasagerii unui vas din Mediterana au vazut foc pe cer inainte de prabusirea avionului. Se pare ca aeronava a explodat in aer, scrie Russia Today

10:02 Avionul EgyptAir a disparut la 2 minute dupa ce a iesit din spatiul aerian al Greciei. Executivul egiptean a primit un apel de ajutor la scurt timp dupa disparitia aeronavei, insa nu a putut fi localizata imediat

09:46 Primele informatii despre zborul fatal: avionul zbura la o altitudine de 11,2 kilometri. Acesta s-a prabusit in Marea Mediterana dupa cateva manevre esuate ale pilotului

09:39 OFICIAL: Avionul s-a prabusit in mare.

09:36 Presedintele Frantei, Francois Hollande, deschide o celula de criza in cazul disparitiei avionului egiptean

09:16 In aeronava era si un britanic, noteaza Daily Mail

08:54 Compania EgyptAir sustine intr-un comunicat ca atat pilotul cat si copilotul aeronavei erau doi profesionisti si au o experienta remarcabila.

UPDATE ORA 08:47 Printre cei disparuti se numara 30 de egipteni si 15 francezi

Avionul, un Airbus A320, avea la bord 66 de pasageri. Autoritatile au demarat cautarea acestuia in jurul orei 7 si 52 de minute, insa nu au gasit nimic deocamdata. Aviatia civila egipteana a inceput sa stranga informatii tehnice despre aparatul de zbor. Avionul intrase in spatiul aerian egiptean cand a disparut de pe radare, conform EgyptAir.

Ziarul guvernamental egiptean Ahram scrie ca pilotul nu a trimis niciun semnal de alarma in legatura cu un iminent pericol la bordul aeronavei. Ultimul contact cu turnul de control a fost facut cu 10 minute inainte de disparitia avionului.

Breaking news! Un avion Turkish Airlines a iesit de pe pista

Viral. Imaginea anului 2016! Ce a facut acest barbat in timpul deturnarii avionului din Cipru

Un alt avion disparut de pe radare la inceputul lunii aprilie

Nu este primul caz de acest fel. Pe 6 aprilie 2016, un alt avion disparuse de pe radare, de data aceasta in Japonia. Un avion militar care apartine fortelor aeriene nipone nu mai putea fi observat pe radare. Este vorba despre o aeronava militara care a disparut ca prin minune de pe orice ecran de monitorizare, nota la acea vreme agentia Kyodo. Avionul U-125 a decolat de pe baza aeriana Kanoya din prefectura Kagoshima (insula Kyushu).

Comunicarea cu avionul s-a intrerupt dupa 10 kilometri parcursi de acesta, in nordul bazei militare. La bord se aflau 6 persoane, mai scrie agentia de stiri. Zona in care avionul nu mai poate fi interceptat este una montana, plina de paduri, iar orice scenariu in clipa de fata este posibil.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-05-19T20:56:50+03:00 20:56

Share
Scris de
Daniel Șuta

Acest site foloseste cookies.

Read More