Connect with us
Avion rusesc disparut in misiune

Știri

Avion rusesc disparut in misiune. Guvernul a reactionat imediat

Agentia de presa TASS a informat vineri dimineata ca un avion rusesc IL-76 a disparut de pe radare, in regiunea Siberia. Din primele informatii reiese ca la bordul aparatului de zbor erau 10 persoane, cu tot cu echipaj. Reprezentantii turnului de control care comunicau cu pilotii au pierdut contactul cu avionul cand acesta era in zona Kachug, din regiunea Irkutsk. In momentul ciudatei disparitii, aeronava se afla la altitudinea de 3.000 de metri.

Jurnalistii de la Russia Today au notat ca zona in care a fost zarit ultima oara aparatul de zbor era plina de fum, conditii care puteau influenta reactiile echipajului. La putin timp dupa ce a fost confirmata disparitia avionului, guvernantii de la Moscova au trimis 100 de salvatori in cautarea acestuia. Aeronava avea la bord si opt elicoptere dotate cu aparatura medicala.

Citeste si: Sotul unei cantarete romance a murit intr-un accident aviatic produs in Ungaria

VIDEO : 7 morti in urma prabusirii unui avion privat langa Sao Paulo in Brazilia

Presa centrala din Rusia a subliniat ca nu au fost raportate defectiuni tehnice. „Avionul nu avea probleme tehnice. A trecut de toate procedurile necesare inainte de efectuarea zborului. Echipajul prezent pe avion are multe ore de zbor la activ si experienta in lupta cu incendiile, in operatiuni de salvare si in livrarea ajutoarelor umanitare”, a notat TASS, care a citat o sursa din randul autoritatilor.

Avionul rusesc IL-76 este foarte apreciat la nivel mondial datorita capacitatii sale de a transporta cantitati mari de apa pentru stingerea incendiilor (n.r. – 42 de tone). De asemenea, acest tip de aeronava este solicitat in zone greu accesibile, precum sunt padurile din Siberia. Poreclit „bombardieru cu apa”, IL-76 este cel mai mare avion din lume care a fost construit pentru a interveni in situatiile in care au fost semnalate incendii mari de vegetatie. In acest moment, in operatiunile specifice de salvare a celor disparuti sunt implicate opt avioane de cautare, dar si 100 de parasutisti, care au fost lansati deasupra zonei in care se crede ca s-ar putea afla avionul.

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top