Connect with us
Avocatul Maria Vasii sustine ca unii detinuti care au protestat in penitenciare la Iasi au fost transportati dezbracati si plini de sange la Gherla

Știri

Avocata Maria Vasii sustine ca unii detinuti care au protestat in penitenciare la Iasi au fost transportati dezbracati si plini de sange la Gherla

Conditiile din penitenciare deschis cutia Pandorei despre realitatea modului in care sunt respectate drepturile omului in tara noastra. Avocata Maria Vasii a declarat in aceasta seara la Antena 3 ca a primit mai multe telefoane de la clientii ei si de la alti detinuti anuntand-o deciziile pe care le-au luat mai marii din penitenciare in urma protestelor care au avut loc azi la Iasi.

Conform avocatului, unii detinuti de la Iasi au fost transportati la Gherla „dezbracati, cu hainele rupte, plini de rani si plini de sange”. De asemenea, avocatul a mai aflat ca s-a hotarat intreruperea curentului electric in mai multe puscarii si taierea cablurilor tv pentru ca detinutii sa nu fie la curent cu informatiile din exterior, mai ales in urma protestelor care s-au extins in mai multe puscarii din tara.

Revolte in penitenciare. Detinutii fac prapad in inchisori

Stirile zilei 13 iulie 2016. Cele mai importante stiri de azi!

Maria Vasii mai spune ca exista puscarii unde dorm cate trei persoane in pat si, pentru a se putea ‘bucura’ de somn, acestia dorm in reprize: „Unul doarme de la 00 la 01, celalalt de la 01 la 03 si tot asa”. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a avut o reactie in urma protestelor de azi. Pruna sustine ca a stat de vorba cu multi puscariasi si cunoaste foarte bine situatia din inchisorile romanesti.

De asemenea, ministrul a spus ca in cel mult doua luni va lua niste decizii pentru a rezolva situatia din temnitele romanesti asta dupa ce mai multe rapoarte arata ca penitenciarele sunt supraaglomerate, iar toti mai multi fosti si actuali detinuti castiga la Curtea Europeana a Drepturilor Omului in procese care vorbesc despre conditiile deplorabile din inchisori.

Avocata Maria Vasii a mai spus ca a aflat ca una din mamele unui detinut s-a plans ca fiul ei a fost batut dupa ce a protestat fiind solidar cu colegii de celula.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top