Connect with us
BREAKING! Autoritățile iau MĂSURI EXTREME pentru prevenirea unei epidemii

Știri

BREAKING! Autoritățile iau MĂSURI EXTREME pentru prevenirea unei epidemii

Autoritățile iar măsuri extreme pentru a preveni răspândirea ultimului tip de virus care amenință omenirea. Pentru moment se închid școlile și se iau măsuri de întărire a controlului la graniță.

Sunt 2.824.594 sunt elevi şi preșcolari care vor fi afectați de această decizie.

BREAKING! Autoritățile iau MĂSURI EXTREME pentru prevenirea unei epidemii

„Guvernul, instituțiile implicate, conducătorii de instituții sunt mobilizați, urmărim toate desfășurările și încercăm zi de zi să luăm cele mai bune măsuri pentru a putea face față oricărei situații. Astăzi am avut o discuție legată de mai multe subiecte. Sigur am luat decizia care vă va fi prezentată de domnul ministru, decizia de suspendare a cursurilor din învătământul preuniversitar pe perioada de 11 martie-22 martie inclusiv. Vreau să accentuez că această măsură este uan cu caracter preventiv. La baza acestei decizii au stat mai multe considerații.”, a declarat Ludovic Orban în seara de luni.

Premierul susține că principala grijă vine de la faptul că mulți români din Lombardia și-au făcut bagajul și au venit în țară. Sunt necesare măsuri extreme pentru a preveni o eventuală epidemie.

„Avem informații despre foarte mulți cetățeni români care și-au făcut bagajele și se pare că mulți au pornit spre România. Considerăm că există un risc crescut.

Decizia este luată pe 8 zile de curs, vrem să și vedem evoluția în ceea ce privește numărul de diagnostice. Grija noastră principală este aceea de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare, risc care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează al școală.

Am luat măsuri de întărire a controlului la graniță. În urma unei analize a bazei legale am luat decizii legate de transportul rutier și feroviar. Am analizat diferite proceduri, mecanisme prin care să reducem riscul de contaminare.”, a mai completat premierul.

El le-a mulțumit românilor din țară și din Italia care s-au conformat și au respectat reguli.e Totodată a făcut apel la calm și responsabilitate.

Alături de premierul Ludovic Orban, au mai fost prezenți în conferința de presă ministrul Sănătății Victor Costache, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Educației Monica Anisie și ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Orban a făcut un apel la toți liderii politici: ”Acest subiect nu este politic, vizează sănătatea și viața oamenilor. Nu poți să câștigi capital politic pe sănătatea oamenilor”.

Principalele declarații ale ministrului de Interne Marcel Vela:

  • Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia.
  • Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor din Italia faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.
  • Operatorii feroviari vor avea obligația să afișeze mesaje prin care românii din Italia vor fi informați că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României.
  • Se aprobă sistarea programelor de studii privind schimbul de experiență până în 31 martie.
  • Se aprobă suspendarea stagiilor de practică din spitale.
  • Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să dezinfecteze mașinile.
  • Toate instituțiile publice și private au obligația de a asigura la toalete prosoape, săpun și dezinfectant

Monica Anisie, ministrul Educației a declarat că vor fi închise toate instituțiile de învățământ preuniversitar, atât de stat, cât și cele private: grădinițe, școli, licee, postliceale.

Citește și: Adrian Vasilescu: Banii cash sunt cei mai periculoși când e vorba de răspândirea unei epidemii

Citește și: Isterie în România, autoritățile vor să închidă mall-urile și magazinele mari

Citește și: ANUNȚ OFICIAL! Se închid școlile în România

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top