Connect with us
BREAKING! Senatorul Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Acesta a fost luni în Parlament

Știri

BREAKING! Senatorul Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Acesta a fost luni în Parlament

Potrivit ultimelor informații, senatorul constănțean Vergil Chițac (57 ani) și soția acestuia au fost depistați pozitiv cu coronavirus, vineri, a declarat Bogdan Huțucă, șeful PNL Constanța pentru ziarul local Ordinea.ro.

BREAKING! Senatorul Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Acesta a fost luni în Parlament

UPDATE: Premierul Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1, alături de toată conducerea PNL. Premierul a declarat că a solicitat Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid.

“L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a îndemnat pe ziariști să se izoleze la domiciliu și să solicite diagnosticarea. Instituțiile vor funcționa în continuare.

“Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta.

Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. MI-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”, a declarat Bogdan Huțucă pentru Ordinea.ro.

Senatorul Chițac a infirmat zvonurile conform cărora ar avea coronavirus, ieri, spunând că are o simplă răceală.

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a transmis Vergil Chițac, joi după-amiază, pe Facebook.

Citește și: Test coronavirus, cum se face și care este procedura. Un reporter HUFF s-a testat astăzi

Citește și: Ministrul de Interne granițe închise din România, lista vămi închise

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. magicianulmerlin

    2020-03-13T15:53:43+02:00 at 15:53

    invoc puterile strabunilor! sa isi bage *** in aceasta postare!

    „Comentariu editat, deoarece continea limbaj vulgar”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top