Știri
Test coronavirus, cum se face și care este procedura. Un reporter HUFF s-a testat astăzi
Coronavirus este boala care dă fiori în acest moment întregii lumi. Testele de coronavirus se fac la spitatele de boli infecțioase. Sunt reporter la HUFF.ro și astăzi am fost să fac și eu testul de coronavirus din motive intemeiate, am vizitat Italia la finalul lunii februarie și Spania la începutul lunii martie. Medicii fac un apel la populație și cer să sune medicul de familie înainte de a se prezenta la spitale.
Teste corona virus Victor Babeș București
Având o oarecare reticență referitore la spitalul Matei Balș, am fost astăzi la spitalul de boli infecțioase Victor Babes, unde portarul, fară mască și minimă protecție m-a pus să citesc un anunț postat pe un geam de la ghereta unde acesta își desfășura activitatea.
Anunțul mă informa ca Victor Babeș nu mai face teste de coronavirus deocamdată și în niciun caz nu le face la cerere. Pacienții sunt redirecționați să sune la DSP București pentru a primi informații. Am apelat numărul de telefon afișat de 59 de ori în 1 oră și 13 minute, tonul de ocupat era singurl care îmi răspundea.
Dacă tot am pornit pe acest drum, am decis să mă duc la Matei Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase din București. Am ajuns acolo în jurul orei 19.00 și înainte să intru pe poarta spitalului am încercat să sun din nou la DSP, pentru a declara ca am vizitat una din țările aflate pe harta coronavirus.
Test Coronavirus Matei Balș
Am intrat pe poarta spitalului unde am fost direcționați de afise spre Pavilionul 1, unde se făceau până acum testele corona virus. Portarul și acesta total neprotejat de banala mască, ne-a comunicat că a fost amenajat un cort unde se testează pacienți, iar procedura de testare corona virus este următoarea:
Ajungi la primul „cort alb” unde un medic îți face un scurt chestionar și te trimite către cotainerele amenajate pentru testare coronavirus sau spre camera de gardă, dacă simptomele nu sunt adecvate.
Ne-am așezat în spațiu liber, afară, unii cu măști, alții fară – știți că există o problemă cu stocurile în acest sens – unde am fost din nou chestionați de motivul pentru care ne-am prezentat pentru testare coronavirus.
I-am expus doamnei motivele și am specificat ca un spital privat m-a trimis la testare după ce am efectuat o radiografie unde apărea că la plămâni aș avea o infecție.
Meționez că am revenit în țară acum 11 zile și m-am prezentat direct de la Aeroport la Victor Babeș pe 3 martie, de unde m-au trimis acasă pe motiv că Roma și Barcelona nu sunt în zonele galbene sau roșii.
Prezent totuși la Matei Balș, doamnele doctor și doamnele asistente menționez că erau extrem de drăguțe. Singura problema era că se prezentau foarte mulți pacienți car au auzit în presă și la televizor informații și au venit să se testeze chiar dacă nu s-au prezentat în nici o zona de risc.
De asemenea la testarea de coronavirus erau prezenți și foarte mulți însoțitori de zbor.
Cum decurge testul coronavirus la Matei Balș?
Imediat după că ești lăsat să intri în zona special amenajată completezi o serie de documente despre datele de contact, starea de sănătate, iar medicul îți ia un mic interviu.
Ulterior ești dus în sala de recoltare de unde se iau probe din nas și gat, iar rezultatul analizei este disponibil după 24 de ore. Medicii de la Matei Balș mi-au comunicat să sun la spital pentru a afla rezultatul, iar cei dela DSP București, după ce am reușit să găsesc numărul de telefon de la Camera de gardă DSP București, la care și răspunde cineva mi-au comunicat că voi fi contactat de epidemiologi sau sa sun eu mâine la unul din cele două numerele pe care domnul amabil mi le-a comunicat telefonic.
Contact Camera de gardă DSP București
Camera de gardă DSP București poate fi contactată la următoarele numere de telefon:
- 0213112180
- 0212527978
Important, daca testul este pozitiv nu vă deplasați singuri la spital sau cu mijloacele de transport, trebuie să apelați 112 și să chemați salvarea cu izoletă.
Așadar, testul de coronavirus nu este unul complicat, mai mare este panica declanșată de pandemie și isteria știrilor alarmiste.
Citește și: