Connect with us
Campania care a creat controverse. Medicii sfinți

Știri

Campania care a creat controverse. Medicii sfinți

Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus a stârnit un adevărat haos în toate statele afectate. Medicii se află în prima linie în lupta cu virusul și au o misiune foarte dificilă. Ei depun eforturi mari pentru a gestiona cât mai bine situația și, totodată, sunt expuși unui foarte mare pericol. Astfel, a fost inițiată campania în care medicii sunt asociați unor sfinți. Pe străzile din București au apărut afișe cu medicii care apar într-o astfel de ipostază. Acest fapt a stârnit nemulțumirea BOR.

Campania care a creat controverse. Medicii sfinți

Biserica Ortodoxă Română s-a declarat profund nemulțumită de această campanie, pe care a catalogat-o drept o blasfemie, o acțiune de prost gust. De altfel, campania este acuzată că ar afecta imaginea medicilor din punct de vedere profesional, ținând cont de faptul că ei niciodată nu au cerut să fie recunoscuți drept „sfinți”. Își respectă meseria și fac ceea ce implică ea, fără așteptări mărețe.

„Cred că este vorba despre o ridicolă campanie de promovare a unei viziuni distopice asupra situației provocate de pandemie. O încercare jenantă de rapt simbolic și maltratare vizuală a iconografiei creștine, situată sub semnul prostului gust hrănit de incultură și de o ideologie hidoasă care nu știe decât să caricaturizeze creștinismul. Cum altfel să explici deificarea iconică a unor personaje care trimit la imaginea medicului sublimată grotesc în aceea a unui «sfânt» cu aer hristic?”, arată comunicatul BOR.

Reacții negative au apărut și din partea medicilor. Adina Vălean, medic estetician, a scris pe Facebook părerea ei despre această campanie. Astfel, ea acuză că inițiatorul nu a onorat, astfel, cadrele medicale, ci a creat o blasfemie care îi descurajează. Ea susține că medicii nu se cred Dumnezei, ci „la fel ca preoţii, la fel ca vânzătorul de la magazinul din colţ, pot fi şi sunt , adesea , doar o simplă za în lanţul înfăptuirii minunilor”.

Nici politicienii nu au stat deoparte și au reacționat. Consilierul general ALDE, Tudor Tim Ionescu, scrie pe Facebook că agenția ar trebui „să oprească această campanie care nu ajută pe nimeni”.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top