Connect with us
Când vom putea merge la mare. Anunțul de ultimă oră

Știri

Când vom putea merge la mare. Anunțul de ultimă oră

Cu toții așteptăm noile anunțuri despre când vom putea să ne întoarcem la viața de dinainte de pandemie. Data de 15 mai ar putea să ne aducă vești mai bune, dar momentan nu știm multe lucruri. Totuși, un anunț de ultimă oră ne aduce vești despre când vom putea merge la mare.

Când vom putea merge la mare. Anunțul de ultimă oră

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a explicat că un lucru esențial al repornirii sectorului turistic este ca oamenii să poată merge în vacanță. Conform demnitarului, oamenii vor pleca de acasă dacă se vor simți în siguranță. El a mai spus: „Altfel, degeaba ești deschis.”

A mai declarat că întregul sector al turismului a fost lovit în procent de 98-99%. Deși măsurile s-ar putea relaxa după 15 mai, turismul nu va fi repornit atunci.

Declarația sa completă:

„Industria turismului este foarte sensibilă. Hotelierii și acel proprietar la care faceți referire, ca sa poată funcționa, trebuie să aibă turisti.

Măsurile se vor relaxa probabil din 15 mai. Indiferent dacă Guvernul va da mai devreme sau mai târziu drumul la circulație, turistul va pleca de acasă și se va duce să beneficieze de servicii turistice doar dacă se va simți în siguranță.

Ca la bursă, când sunt speculații că s-ar putea întâmpla ceva, acțiunile scad. Si la turism – până nu ne vom simți în siguranță că mergând la un hotel, bar, restaurant, nu ni se va întâmpla ceva legat de sănătate, acest lucru nu va putea fi relansat.

Vrem să punem la punct un set de reguli ca oamenii să se simtă în siguranță când merg la un hotel. Hotelurile sunt oficial deschise, dar stau degeaba deschise,” conform Digi24.

Ministrul Economiei a mai afirmat că după 15 mai unele măsuri se vor relaxa, iar la fiecare două săptămâni se va analiza situația.

Ministrul a mai adăugat:

„E esențial să vedem ce se întâmplă între 15 mai și 1 iunie. Pentru călătoriile în străinătate ar trebui ca toate statele să își deschidă frontierele. Pe măsură ce vom vedea că anumite state permit deschiderea, putem spune că se va mișca ceva și acolo.

Toți ne dorim ca în august să călătorim în Europa, dar să vedem cu evoluează situația în fiecare stat. Turistul trebuie să se simtă în siguranță. Indiferent dacă apar oferte și oricât am ajuta noi turismul, dacă turistul nu se simte în siguranță nu se va duce.”

Așadar până nu vom scăpa definitiv de pandemie, nu ne putem simți în siguranță pentru a deveni turiști.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top