Connect with us
De 1 mai românii stau la coadă la mici

Știri

De 1 mai românii stau la coadă la mici

1 mai, Ziua Muncii era de obicei sărbătorită la iarbă verde la munte sau la mare, pe plajă. În acest an, în contextul crizei pandemice oamenii au fost avertizați să stea în casă. Măsurile de restricție se mențin cel puțin până pe 15 mai.

De 1 mai românii stau la coadă la mici

Grătarele din păduri s-au transferat cumva la oraș, fiecare om la casa lui. În plină pandemie, oamenii nu își petrec ziua nici la munte, nici la mare. În spiritul unor zile de 1 mai din trecut, românii își petrec ziua stând la coadă la mici.

Site-ul Cancan.ro a obtinut imagini mai mult decât sugestive. Oamenii respectă distanțarea socială și stau cuminți la coadă la magazine pentru o caserolă de mici.

De 1 mai românii stau la coadă la mici

Foto: https://www.cancan.ro

Dacă nu pot să meargă la iarbă verde și nu pot petrece timp cu prietenii în aer liber, românii nu vor să renunțe la ultimul simbol al Zilei Muncii: micii.

Românii în anii trecuți stăteau liniștiți la o bere sau un spriț. Astăzi au doar micul la dispoziție. Micii s-au vândut astăzi ca pâinea caldă. Deși terasele sunt închise de 1 mai, oamenii din Obor și nu numai s-au adunat în cozi interminabile.

Deși nu se stă la mese ca altădată, oamenii stau la coadă la o distanță de 2 metri unul de celălalt. Alți ani sfârăiau grătarele în orice colțișor verde, iar stațiuni precum Vama Veche sau Mamaia erau pline ochi de oameni.

De 1 mai românii stau la coadă la mici

Foto: https://www.cancan.ro

Ceea ce le trebuie oamenilor astăzi este o imensă răbdare. Ce nu ar face românii pentru micii despre care zice că sunt tradiționali românești? Așa spun și turcii, sârbii sau cehii.

Cel mai important lucru este că românii nu lasă o pandemie să îi țină departe de tradiția lor. Cozile de la „Terasa Obor” au putut fi văzute și în alte locuri faimoase pentru mici, și anume la „gil” sau „Cocoșatu.” Micii se vând doar pentru acasă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top