Connect with us
Când vom ști că am depășit vârful pandemiei. Horațiu Moldovan a anunțat

Știri

Când vom ști că am depășit vârful pandemiei. Horațiu Moldovan a anunțat

În România, specialiștii spun că încă nu a fost atins vârful pandemiei. Analizând situația actuală, s-a constatat că numărul de pacienți infectați este încă în creștere, păstrându-se o pantă acsendentă. În urma sărbătorilor pascale și a zile de 1 mai, este așteptat un număr mare de îmbolnăviri. Dacă această ipoteză va fi combătută și numărul de cazuri noi de coronavirus va scădea constant, abia atunci se poate spune că a fost depășit vârful pandemiei. Despre aceste aspect a vorbit si Horațiu Moldovan, secretarul de stat din Ministerul Sănătății.  

Când vom ști că am depășit vârful pandemiei. Horațiu Moldovan a anunțat

Moldovan a declarat că în acest moment, România are o creștere de cazuri moderată, fără a fi vorba de o explozie de îmbolnăviri. Aceste valori oscilează între 250 și 450 pe zi, ceea ce arată că ne aflăm într-un trend pozitiv. Cu toate acestea, nu se poate spune că a fost atins vârful pandemiei. Pentru asta, Secretarul de stat a spus că e nevoie de o scădere a cazurilor pentru cel puțin o săptămână.

Trebuie să apară o descreștere a numărului de îmbolnăviri, evidentă, statistică, de la zi la zi, timp de mai multe zile, cel puțin o săptămână, să vedem că lucrurile descresc în mod evident și sigur, până la 2 săptămâni, când este cert că ne aflăm pe această curbă descendentă, că numărul de infecții scade, că numărul deceselor scade. Cel mai important indicator este al cazurilor înregistrate de la zi la zi, să se înscrie pe un trend constant descendent.”, a spus secretarul de stat.

Horațiu a mai precizat că de aceste date depinde și relaxarea măsurilor după 15 mai. Acestea vor fi progresive, iar situația țării este analizată zilnic, pentru adoptarea celor mai bune decizii.  După ridicarea stării de urgență, el susține că va fi în continuare respectată distanțarea socială, vor fi evitate aglomerația, evenimentele cu un număr mare de persoane și va fi impusă purtarea obligatorie a măștii de protecție.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top