Connect with us
Cantaretul Gilberto Gil, o legenda a muzicii braziliene, in varsta de 74 de ani, a fost spitalizat marti, intr-o clinica din Sao Paulo.

Știri

Cantaretul Gilberto Gil, de urgenta la spital

Cantaretul Gilberto Gil, o legenda a muzicii braziliene, in varsta de 74 de ani, a fost spitalizat marti, intr-o clinica din Sao Paulo. Celebrul muzician, fost ministru al Culturii in Brazilia, a fost diagnosticat cu insuficienta renala, la trei zile dupa ce a anulat un concert pe care urma sa il sustina alaturi de Caetano Veloso, informeaza Le Figaro, preluat de News.ro.

Citeste si: Chris Brown, arestat la Los Angeles! Ce a facut cantaretul

Citeste si: Laura Bretan a cucerit publicul in semifinala „America’s Got Talent” VIDEO

Spitalul siriano-libanez din metropola braziliana a confirmat pentru AFP, miercuri, internarea lui Gilberto Gil, iar anturajul cantaretului a dezvaluit presei locale ca artistul va fi supus unui set de analize si va urma un tratament impotriva afectiunilor renale.

Problemele de natura medicala l-au determinat pe Gilberto Gil sa anuleze un concert programat sambata, 27 august, la Rio de Janeiro, alaturi de cel caruia ii spune ”frate”, Caetano Veloso, in cadrul turneului ”Doi prieteni, un secol de muzica”, pe care cei doi artisti l-au inceput in vara anului trecut.

Gilberto Gil a fost deja spitalizat de trei oriu incepand din februarie 2016. Ultima data, el a fost externat la sfarsitul lunii iulie si a putut sa participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, pe 5 august.

Gilberto Gil, care a debutat cu un album in 1962, a lansat pe parcursul carierei sale prestigioase aproape 60 de albume, care s-au vandut in peste 4 milioane de copii si i-au adus numeroase premii internationale. El este unul dintre cei mai respectati artisti din Brazilia si a fost ministru al Culturii in timpul mandatului presedintelui Luiz Inacio Lula da Silva din 2003 pana in 2008.

Nascut in 1942 in statul Bahia din nord-estul Braziliei, s-a impus ca un varf de lance al curentului muzical Tropicalia, care a bulversat sonoritatile si textele muzicii braziliene, mixand cu succes ritmurile de bossa cu rock-ul psihedelic occidental.

Artist angajat, Gilberto Gil a lansat piese care au emotionat si impresionat publicul, mai ales la inceputul dictaturii militare, la sfarsitul anilor 1960. De altfel, a fost si incarcerat in 1969, iar apoi a fost trimis in exil, la Londra, cu Caetano Veloso, prietenul lui dintotdeauna.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top