Connect with us
Capitala iese oficial din scenariul roșu! Ce îi așteaptă pe bucureșteni

Știri

Capitala iese oficial din scenariul roșu! Ce îi așteaptă pe bucureșteni

Capitala iese oficial din scenariul roșu de coronavirus. Rata de infectare din București a scăzut de la 3,22 la 9,26 ceea ce înseamnă că se va reveni la scenariul galben. Bucureștiul nu a mai fost în scenariul galben de la începutul lunii octombrie.

Bucureștiul iese din scenariul roșu

Bucureștiul iese din scenariul roșu după ce rata de infectare cu coronavirus a scăzut de la 3,22 la 9,26. Miercuri, 20 ianuarie 2021, au fost raportate 257 de noi îmbolnăviri, în creștere față de ziua precedentă (153), dar tot semnificativ mai puțin față de bilanțul de luni, când au fost 1.162 de cazuri noi, respectiv două treimi din cele înregistrate la nivel național.

Revenirea la scenariul galben ar putea permite redeschiderea restaurantelor la interior, la 30% din capacitatea maximă. De asemenea, s-ar putea relua activitatea în teatre și activitate. Decizia aparține, desigur, autorităților, care vor comunica măsurile care se impun.

În același timp trebuie să știți că județul Ilfov, care înconjoară Capitala, are o rată de 3,48 la mie și este în continuare în scenariul roșu.

Potrivit ultimei actualizări a Grupului de Comunicare strategică, în zona roșie mai sunt județele Timiș,   cu o rată de infectare de 4,07 și Cluj, cu  o rată de infectare de 3,49.

Bilanțul cazurilor de coronavirus, 20 ianuarie 2021

Până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 635.871 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe teritoriul României, 48.894 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.691 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 69.947 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 157 de persoane.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Puteți vedea, în cele ce urmează, graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică.

Capitala iese oficial din scenariul roșu! Ce îi așteaptă pe bucureșteni

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top