Casa care se construiește în doar șase zile. Costă mai puțin și este prietenoasă cu natura

Casa care se construiește în doar șase zile a fost inventată de un român. Mathe Laszlo, un bărbat născut la Zalău, a inventat un sistem revoluţionar ce permite construirea rapidă a unei case.

Sistemul românului garantează o conservare a energiei prin izolarea termică de până la 90%. Acest procedeu este deja folosit în SUA, Africa, Germania sau Austria, scrie graiulsalajului.ro.

Sistemul inventat de Mathe Laszlo reprezintă o tehnologie de construcţie folosită de mai mulţi ani în lume pentru locuinţe energo-economice, care se impune pe piaţă din ce în ce mai mult.

Românul și-a dorit să găsească o soluţie fiabilă atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru consumatori.

Cât de rezistentă este casa și cât costă

Sistemul românului permite construirea în doar șase zile a unei case, locuința fiind rezistentă la calamități și disponibilă pentru construcție în orice formă architecturală.

„Categoric este mai ieftin. Când vorbim de o casă la cheie cu acest sistem, putem obține costuri cu 20 – 30 % mai mici decât la o casă tradițională. Și aici vorbim de o construcție ecologică, fără lemn, prielnică mediului înconjurator, dar nu în ultimul rând perfect izolată”, spune Mathe Laszlo, inventorul tehnologiei.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More