Connect with us
Ce nu ai voie să faci de 1 mai. Măsuri noi luate!

Știri

Ce nu ai voie să faci de 1 mai. Măsuri noi luate!

Deși 1 mai era o zi de sărbătoare pentru români, se pare că pandemia de coronavirus a schimbat lucrurile. Astfel, ei își vor petrece această zi liberă acasă, în familie. Autoritățile avertizează că vor fi pe poziții și se vor asigura că toată lumea respectă restricțiile impuse. Astfel, reprezentanții Ministerului Afacerilor de Interne au anunțat ce măsuri noi au fost stabilite.

Ce nu ai voie să faci de 1 mai. Măsuri noi luate!

MAI avertizează că restricțiile de circulație vor trebui respectate în ziua de 1 mai. Astfel, principala misiune a oamenilor legii va fi descurajarea celor care vor să efectueze deplasări fără un motiv bine întemeiat.

„În contextul intensificării discuțiilor în spațiul public, despre intenții de a ignora prevederile ordonanțelor militare, prin restricțiile de circulație, dorim să vă asigurăm că la nivelul MAI au fost luate toate măsurile pentru a putea asigura o prezență suplimentară a efectivelor de ordine publică de la nivelul întregii țări, mai ales în zonele și pe traseele care sunt în mod tradițional aglomerate, cu ocazia zilelor de 1 și 2 mai.”, a transmis reprezentantul MAI.

În vederea supravegherii corecte a populației de 1 mai, se va apela la o suplimentare cu personal MAI. În toată țara vor fi organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate din polițiști și jandarmi.

Persoanele  aflate în izolare sau în carantină vor fi verificate de echipaje de polițiști și jandarmi care vor patrula constant în zonele vizate.

Astfel, nu vor fi permise petrecerile, adunările cu mai mult de 3 persoane. De altfel, și manifestările în aer liber sunt interzise în vederea reducerii riscului de infectare cu noul coronavirus.

Persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite să respecte programul stabilit de autorități.

Parcurile rămân închise și de 1 mai. Echipajele brigăzii rutiere, de ordine publică și jandarmeria călare vor supraveghea aceste zone, unde de obicei, oamenii ieșeau la grătare.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoanele fizice. Amenda minimă pentru persoanele juridice este de 10.000 de lei. Maximul amenzii  rămâne stabilit la 70.000 de lei.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top