Connect with us
Ce s-a întâmplat cu arma furată la protest în Piața Victoriei

Știri

Ce s-a întâmplat cu arma furată la protest în Piața Victoriei

La o săptămână de când unui jandarm i s-a sustras arma în timpul protestului din Piața Victoriei, autoritțile vin cu precizări în legătură cu acest incident.

Arma furată de la un jandarm în timpul protestului din 10 august ar fi fost aruncată într-un lac, potrivit surselor Antena 3.

Maiorul Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat acţiunea jandarmilor la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, spune că există o singură armă dispărută, un pistol pe care îl avea în dotare femeia jandarm lovită în timpul mitingului.

„Avem o singură armă dispărută. Este un pistol care este în dotarea Jandarmeriei. (…) Colega noastră îl avea în dotare”, a declarat joi, la TVR 1, Laurențiu Cazan.

Bărbatul suspectat ca a furat arma de la femeia jandarm în timpul protestului din 10 august a fost reținut în urmă cu trei zile. Cu toate acestea, acesta nu a recunoscut niciodată furtul armei, deși este surprins cu arma în mână.

Citește și: Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmilor din Piața Victoriei: „Nu am folosit toate grenadele”

Marți seară, Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, e acuzat de tulburarea ordinii și de furtul armei, care însă nu a fost găsită.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a fi găsit pistolul, dar și pentru a fi depistați ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi la protestul din 10 august, când au avut loc mai multe violențe.

Citește și: Ce spune comandantul operațiunii din Piața Victoriei despre jandarmerița agresată: „M-a speriat”

Un bărbat în scaun cu rotile a încercat să fure arma unui jandarm

De asemenea, potrivit unor filmări, s-a încercat sustragerea unei alte arme în timpul protestului din 10 august. Un bărbat aflat în scaun cu rotile a fost surprins în timp ce încerca să îi sustragă unui jandarm arma din dotare.

Iată aici momentul surprins de către Digi24.ro.

Peste 200 de persoane au depus deja plângere penală, iar Parchetul General a decis să lucreze și în weekend pentru a soluționa dosarele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top