Connect with us
Ce soluție are președintele pentru părinții care se întorc la muncă din 15 mai

Știri

Ce soluție are președintele pentru părinții care se întorc la muncă din 15 mai

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, 28 aprilie, prima conferință de presă de la începutul epidemiei de coronavirus. El a venit cu o soluție pentru părinții care se întorc la muncă după încetarea stării de urgență și nu vor avea cu cine să își lase copiii, care în mod evident nu se mai întorc la școală.

Ce soluție are președintele pentru părinții care se întorc la muncă din 15 mai

Klaus Iohannis a decis ca șolile să se redeschidă abia în luna septembrie, iar cursurile din acest an școlar să continue online. În acest context, există foarte mulți părinți care nu au cu cine să își lase copiii atunci când se vor întoarce la muncă, odată cu ridicarea stării de urgență. Întrebat ce soluții are pentru toți acești părinți, președintele a răspuns:

„Există legea care permite unui părinte să stea acasă. Cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar ce problemă ar avea dacă copilul ar veni bolnav de la școală? Ar fi mult mai complicat. Această lege sprijină practic părinții, fiecare familie va găsi o soluție în speranța că această criză nu va dura prea mult.”, a precizat președintele Iohannis.

El a vorbit și despre respectarea dreptului la educație în contextul în care foarte mulți copii din România nu au acces la învățământul online. Iohannis a precizat că aceasta este o problemă la care se gândește de mult timp, existând o precupare intensă la nivelul ministerului în legătură cu această problemă.

„E o problemă importantă. Pentru copiii care nu au acces la net, ministerul va veni probabil cu achiziții de tablete. Acolo unde copiii nu au note în catalog ăn semestrul 2, vor fi invitați la școală în condiții de maximă siguranță. E o preocupare pe care o am de multă vreme. La conducerea ministerului e preocupare pentru aceste chestiuni. Am discutat despre ce treubie să facă ministerul în vară. Am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru copiii care acum nu au acces la învățământul la distanță. Am pretenția să existe ghiduri și pentru profesori pentru predarea online. E foarte mult de lucru. Ținta e întreaga populație școlară și dascălii”, a mai adăugat președintele.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top