Connect with us
Cursurile online- Ce se întâmplă cu elevii fără acces la internet?

Știri

Cursurile online- Ce se întâmplă cu elevii fără acces la internet?

Președintele Klaus Iohannis participă în acest moment la prima conferințăde presă de la începutul pandemiei de la coronavirus. El a vorbit despre mai multe măsuri ce vor fi adoptate după 15 mai, precum și despre tema legată de școală. Astfel, a anunțat că elevii fără acces la internet vor participa și ei la cursurile online. Ei vor primi sprijin din partea autorităților și nu vor fi privați de dreptul la învățământ.

Cursurile online- Ce se întâmplă cu elevii fără acces la internet?

Deși școlile rămân închise, cursurile online vor continua atât pentru studenți, cât și pentru elevi. Există numeroase cazuri în care elevii nu au acces la internet și la mijloacele care le-ar asigura interacțiunea cu profesorii. Astfel, Iohannis a declarat că acești copii vor primi sprijin din partea Ministerului Educației și vor beneficia, la fel ca ceilalți, de dreptul de educație, deși situația actuală impune măsuri dificil de gestionat chiar și de profesori.

„Pentru copiii care nu au acces la net, Ministerul va veni, probabil, cu achiziții de tablete. E o preocupare pe care o am de multă vreme. La conducerea Ministerului e preocupare pentru aceste chestiuni. Am discutat despre ce trebuie să facă Ministerul în vară. Am pretenția să existe ghiduri și pentru profesori pentru predarea online. E foarte mult de lucru. Ținta e întreaga populație școlară și dascălii.”, a susținut Klaus Iohannis.

Președintele a menționat și că elevii care vor avea probleme în ceea ce privește încheierea situației școlare, vor veni la școală pentru a obține notele necesare. Vor fi respectate toate măsurile de siguranță și totul va decurge așa cum trebuie.

În plus, președintele a menționat că prezența la pregătirea ce ar putea începe din 2 iunie nu este obligatorie. Dacă elevii nu vor dori să se pregătească alături de profesori, o vor putea face după cum doresc, fără a fi sancționați în vreun fel. Măsura de întoarcere la școală a fost adoptată pentru a-i ajuta pe cei din anii terminali în procesul de învățare pentru examenele naționale.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top