Connect with us
Ce spune Raed Arafat despre plecarea românilor din Suceava în Germania, în plină pandemie

Știri

Ce spune Raed Arafat despre plecarea românilor în Germania, în plină pandemie

În ciuda restricțiilro dure impuse de autorități, mii de muncitori s-au îngrămădit pe aeroportul din Cluj zilele trecute pentru a ajunge în Germania, la cules de sparanghel. Raed Arafat și-a spus părerea cu privire la această situație haotică și a explicat că solicitarea a fost făcută pe cale diplomatică.

Ce spune Raed Arafat despre plecarea românilor în Germania, în plină pandemie

Conform lui Arafat, problema a survenit atunci când românii s-au dovedit a fi într-un număr mult mai mare decât se așteptau autoritățile. Din această cazuă plecatea românilor nu a mai putut fi făcută sub o organizare riguroasă.

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aștepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2.000 de lucrători într-o singură zi”, a spus acesta.

Nu (n.r. muncitorii nu au fost testați pentru coronavirus în România). Dacă erau în carantină, posibil să fi fost testați. Dar testul nu înseamnă pe durată lungă că persoana nu devine pozitivă. Vom ajunge să învățăm să conviețuim cu acest virus. Nu vei putea să fii total izolat. Nu e momentul să relaxam măsurile.

Raed Arafat a precizat că românii pelcați în străinătate acum vor fi băgați în carantină la întoarcere. el a ținut să sublinieze că pentru moment a fost aprobată pelcarea, nu și întoarcerea acestora.

Eu cred că va dura treaba asta și dacă vor veni în România vor fi băgați în carantină. Din ce știm, cel puțin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină. S-a permis deocamdată plecarea, nu și întoarcerea”, a declarat Raed Arafat în cadrul emisiunii moderate de Marius Tucă.

 

Continue Reading
You may also like...

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

3 Comments

3 Comments

  1. Kórnisch

    2020-04-11T19:55:29+03:00 at 19:55

    Domnule Read punem pariu că vin înapoi şi-i tratează TOT PROŞTII DIN ȚARĂ?

  2. Nelutu

    2020-04-11T19:19:31+03:00 at 19:19

    Nu mai au ce cauta in Romania,acesti vintura lume!Datorita lor avem coronavirus,l-au adus,ne-au imbolnavit si acum se duc iar,ca sclavi,asemenea indivizi nu au nimic comun cu Romania!

    • Manea

      2020-04-11T23:00:50+03:00 at 23:00

      Nenorociții faceau galagie ca nu-i ajuta președintele si guvernul,acum pleaca inapoi,de ce naiba au mai venit si nu au ramas acolo,plimba virusul de colo, colo! Ar trebui lasati acolo pana se termina tot chinul asta.Noi stam izolati si in somaj tehnic si ei isi fac treaba, dar tot noi patimim.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top