Connect with us
Cea mai bătrână femeie din România, tanti Miți, a murit la 108 ani

Știri

Cea mai bătrână femeie din România, tanti Miți, a murit la 108 ani

Tanti Miți pe numele său adevărat Maria Ana Morariu a decedat sâmbătă la 107 ani și aproape 11 luni. Femeia era născută pe 21 iunie 1912 cu puțin timp înainte de formarea României Mari. Tanti Miți a prins ambele războaie mondiale și chiar l-a cunoscut pe scriitorul George Coșbuc care îi vizita tatăl destul de frecvent.

Cea mai bătrână femeie din România, tanti Miți, a murit la 108 ani

Tatăl lui tanti Miți era primar al orașului Gherla în anii ’30 și era prieten cu cel ce avea să devină unul dintre cei mai apreciați poeți ai României. Femeia nu a fost căsătorită niciodată și nu a avut niciun copil.

Tanti Miți provenea dintr-o familie de oameni longevivi având bunici care au trăit 105 și 106 ani.

Și-a petrecut ultimii ani din viață la căminul de bătrâni din orașul Gherla. Aceasta nu prezenta nicio boală gravă, dar avea dificultăți în a se deplasa din cauza durerilor de picioare. A fost conștientă până în ultima clipă a vieții sale. De asemenea, avea mulți prieteni în cămin cărora le spunea că de la genunchi în sus se simte ca la vârsta de 30 ani.

Înmormântarea sa va avea loc în ziua de luni în cimitirul din Gherla într-un cadru restrâns conform regulilor de distanțare socială. În acest moment nu este permisă adunarea a mai mult de 8 persoane. Slujba este oficiată doar la mormânt și scurtată pentru a evita transmiterea virusului de la o persoană la alta. Regulile de distanțare la cel puțin 1.5 metri sunt în vigoare și ele.

Nu se face colivă, nu se împarte pomană, se poartă mască, iar atingerile sunt interzise. Înmormântările au devenit cu totul diferite de tot ce știam până acum. Nu se jelește, oamenii nu se adună nici la priveghi, nici în biserică, nici la cimitir. Totul se face rapid și discret pentru ca virusul să nu se răspândească de la un posibil om infectat la ceilalți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top