Connect with us
Cele mai populare jocuri de cărți din România

Știri

Cele mai populare jocuri de cărți din România

Cele mai populare jocuri de cărți din România

Jocurile de cărți sunt foarte populare în țara noastră, motiv pentru care mulți oameni aleg să se distreze astfel. Fie că o fac în mediul online, fie că o fac la întâlnirea cu prietenii, românii preferă să se relaxeze la un  joc de cărți.

Iată care sunt cele mai populare jocuri de cărți din țara noastră:

  1. Poker – Fără niciun dubiu este cel mai popular joc de cărți din țara noastră în momentul de față. Pokerul echivalează cu distracția, e locul în care te poți destinde oricând sau poți încerca să îți testezi nivelul de competitivitate. E jocul care tot timpul scoate ce e mai bun din tine, deoarece te forțează să fii atent în orice moment, atât la cărțile tale, cât și la cele de pe masă. În același timp, rămâne foarte distractiv. Iar numărul celor care sunt în căutare de jocuri poker este tot mai mare. Din acest motiv, operatorul 888poker are pe platforma sa diverse variante, de la popularele Texas Holdem, Omaha Hi și Omaha Hi Lo, până la inovații precum BLAST și SNAP, în așa fel încât utilizatorii să se poată distra indiferent dacă preferă un joc mai lung sau unul mai scurt, în care nivelul de adrenalină să crească.
  1. Blackjack – Un joc foarte simplu și popular, mai ales că prin strategiile potrivite poți să reduci foarte mult avantajul pe care casa îl are. Regulile jocului de blackjack sunt destul de simple. Joci împotriva unui dealer și trebuie să ai o mâna mai bună ca a lui, dar să nu depășești 21. Dacă suma cărților tale este 21 atunci ai făcut blackjack. Trebuie spus că asul poate avea valoarea 1 ori 11, la alegerea jucătorului. Cărțile cu figuri au valoarea 10. În schimb, cărțile între 2 și 10 își păstrează valoarea. E un joc foarte simplu și distractiv, mai ales că fiecare rundă durează foarte puțin.
  1. Baccarat – Este un joc popular întâlnit în cazinourile terestre și în cele online. La început, jucătorul primește 2 cărți, iar bancherul tot 2. Există și situații în care se poate ajunge la o a treia carte extrasă pe masă, atât pentru jucător cât și pentru bancher. O particularitate a acestui joc este că poți să alegi pe mâna cui pariezi. Poți să mizezi pe mâna jucătorului, a bancherului sau pe egalitate. Iar câștigătoare este mâna care se apropie cel mai mult de valoarea 9, fără să o depășească. În baccarat, cărțile de la 2 la 9 își păstrează valoarea. Asul are valoarea 1, în timp ce J, Q și K valorează 0 puncte. În cazul în care un jucător trece de 10, să spunem că are 14, se ia în calcul doar a două cifră, adică 4. Există mai multe tipuri de baccarat, dar cele mai populare variante sunt Punto Banco, Chemin de Fer și Baccarat Banque.
  1. Șeptică – Un joc ce multora le aduce aminte de perioada de vacanță, de excursii sau de întâlniri cu prietenii. Dacă participă doar doi sau trei jucători, fiecare este pe el, dar de la patru în sus se poate juca și pe echipe. În acest joc sunt folosite doar cărțile de la 7 în sus și așii, în timp ce celelalte sunt date la o parte. Fiecare jucător primește câte patru cărți, însă după fiecare rundă primește altele. Câștigătorul jocului este cel care are la final cei mai mulți ași sau cărți de zece.
  1. Război – Unul dintre cele mai vechi jocuri de cărți din țara noastră. Încă din urmă cu ceva decenii era jucat de prieteni, la întâlnirile în familie sau pur și simplu în excursii. Război se joacă în minim doi oameni, iar cărțile sunt împărțite tuturor. La fiecare rundă, jucătorii iau cartea de sus și o așază pe masă, în așa fel încât toată lumea să o vadă. Cel cu cartea mai mare va câștiga tot ce este pe masă. În cazul în care doi sau mai mulți jucători au o carte de aceeași valoare începe războiul. Astfel, dacă acea carte este 6, fiecare jucător va pune 6 cărți. În Război, cartea cea mai valoroasă este asul, iar câștigătorul jocului va fi cel care a acumulat toate cărțile. În momentul în care nu mai ai nicio carte ești eliminat din joc.

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top